S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Promocija aktivnosti delovnih terapevtov ˝Podaj naprej˝ tudi v UKC Maribor

23. 02. 2012

Delovni terapevti v UKC Maribor bodo na svetovni dan prostovoljnih aktivnosti delovnih terapevtov ˝Podaj naprej˝, ki bo v soboto, 25. februarja, prostovoljno opravili 1 do 2 uri dobrega dela z namenom, da razširijo glas o pomenu in ciljih delovne terapije. Širši javnosti se bodo s predstavitvijo svojih aktivnosti predstavili tudi v ostalih centrih večjih mest (Ljubljana, Kranj, Lesce, Škofja Loka, Domžale, Ormož, Velenje in Idrija).

V UKC Maribor bo prostovoljna akcija potekala v soboto, 25. februarja v času med 14. in 16. uro v avli Klinike za kirurgijo. 13 delovnih terapevtov UKC Maribor zaposlenih na različnih področjih (pri delu s starostniki, pri delu z ljudmi s telesnimi okvarami po možganski kapi, po različnih poškodbah, kot tudi pri delu z ljudmi z duševnimi motnjami), bo s svetovanjem in prikazom aktivnosti delovne terapije širši javnosti predstavilo kako lahko delovna terapija posameznikom omogoča bolj kakovostno, samostojno in zadovoljno življenje.

Pobudnica svetovnega dneva ˝Podaj naprej - Global Day of Service Pay it Forward˝ je delovna terapevtka Karen Jacobs iz Univerze v Bostonu, bivša predsednica ameriškega združenja delovnih terapevtov (AOTA), ki želi s to pobudo doseči, da čim več delovnih terapevtov na ta dan po svojih močeh prostovoljno posveti vsaj eno do dve uri časa delovno terapevtskemu svetovanju, obravnavi, promociji v javnosti in s tem opravi dobro delo ter razširi glas o delovni terapiji. Organizator aktivnosti v Sloveniji je Študijski krožek promocija delovne terapije.

Na dan promocije bo na voljo za izjave Leonida Krajnc, dipl. del. terapevtka v UKC Maribor.

Povezava do dokumenta v PDF: DOKUMENT

Vljudno vabljeni!

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem