S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Priporočila za obiskovalce ob pojavu prehladnih obolenj in gripe

18. 01. 2016

V zadnjih tednih se postopoma povečuje število bolnikov s prehladnimi obolenji. Pojavljajo se tudi posamični primeri laboratorijsko potrjene gripe.

Enota za obvladovanje bolnišničnih okužb priporoča, da bolnike v UKC Maribor obiskujejo le zdrave osebe. Osebe s prehladnimi ali drugimi nalezljivimi obolenji naj se obiskom odpovejo še vsaj 24 ur po prenehanju bolezenskih težav.

Ob obisku je potrebno upoštevati osnovna higienska načela. Pred vstopom v bolniško sobo si je potrebno umiti ali razkužiti roke, prav tako tudi preden sobo zapustimo. Med obiskom pazimo na higieno kašlja. Nikoli ne kašljamo ali kihamo v dlan, v prostor ali v druge ljudi. Kašljamo ali kihamo v rokav ali papirnati robček, ki ga takoj po uporabi odvržemo v koš za smeti in si nato umijemo roke.

V kolikor obiskovalec ni povsem zdrav, obisk bolnika pa je neodložljiv, se je potrebno pred obiskom oglasiti pri zdravstvenem osebju na oddelku, kjer boste dobili ustrezna navodila.

Obiske v porodnišnici priporočamo le možu oz. partnerju in sorojencem, izključno v času obiskov od ponedeljka do petka od 10.30 - 11.30 in od 16.00 - 17.00, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa od 14.00 - 15.00.

 

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem