Preklic prepovedi obiskov na Oddelku za nalezljive bolezni in vročinska stanja UKC Maribor

28. 02. 2014

Maribor, 28. februar 2014 – Na Oddelku za nalezljive bolezni in vročinska stanja UKC Maribor so uspešno omejili razmah klostridijskih drisk. Iz oddelka sporočajo, da novih primerov nimajo, nekaj pacientov pa so odpustili v domačo oskrbo. Glede na trenutno epidemološko situacijo so se odločili, da s 1. 3. 2014 ukinejo popolno prepoved obiskov na omenjenem oddelku. Tako na Oddelku za nalezljive bolezni in vročinska stanja kot tudi za ostale oddelke UKC Maribor, velja omejitev obiskov na eno zdravo, odraslo osebo na pacienta na dan. Ob tem pa opozarjamo, da popolna prepoved obiskov še vedno velja na Oddelku za pljučne bolezni.

Vljudno prosimo za razumevanje.

Enota za obvladovanje bolnišničnih okužb UKC Maribor