S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Predaja respiratorja Kliniki za pediatrijo UKC Maribor

26. 06. 2012

Enoti za intenzivno nego in terapijo Klinike za pediatrijo UKC Maribor sta v mesecu maju 2012 priskočila na pomoč kar dva donatorja, ki sta prispevala sredstva za nakup ventilatorja za zdravljenje najtežje bolnih otrok. Finančna sredstva v višini 25.000 EUR za nakup najsodobnejšega aparata sta prispevala oče bolnega otroka, ki so ga zdravili v mariborski bolnišnici in mariborsko Društvo za prezgodaj rojene otroke. UKC Maribor se v današnjih finančnih razmerah še posebej zaveda pomembnosti zaupanja donatorjev, ki pripomorejo k boljšemu delovanju bolnišnice in predvsem kakovostnejši obravnavi bolnikov.

Slavnostna predaja donacije

bo potekala v četrtek, 28. junija 2012,

s pričetkom ob 10. uri

v sejni sobi Klinike za pediatrijo UKC Maribor.

Tomaž Boh in njegova žena, ki sta svojega mesec in pol starega sina Luka zdravila v Enoti za intenzivno nego in terapijo Klinike za pediatrijo, sta se za donacijo odločila, ker je tamkajšnja ekipa strokovna, predana svojemu delu, človeška, prijazna ter svoje delo opravljajo z veseljem in kar je najpomembneje rešuje dragocena življenja vseh otrok. »V trenutku, ko sem ponovno dobil svojega sina v roke brez pomoči respiratorja, sem bil hvaležen, da obstajajo aparati, ki rešujejo življenje tako majhnih, nedolžnih otrok,« je povedal Lukov oče Tomaž Boh.

Ganljiva zgodba staršev, ki so letošnjo zimo preživeli dvanajst najtežjih dni v boju za Lukovo življenje, je Kliniki za pediatrijo prinesla ogromno pridobitev, ki jo do sedaj še niso imeli.

»Največja pridobitev, ki je trenutno drugi ventilatorji še ne ponujajo, je samoregulacija dovajanja kisika nedonošenemu ali donošenemu novorojencu, ki jo aparat sam ves čas uravnava na osnovi neprekinjenega merjenja kožne zasičenosti s kisikom. Ker vemo in verjamemo, da bo aparat pri zdravljenju nedonošenčkov zelo koristen, smo člani Društva sklenili prispevati finančna sredstva za nakup aparata in tako pomagati pri zdravljenju najtežje bolnih otrok,« je povedala Dušanka Meglič, dr. med., predsednica Društva za prezgodaj rojene otroke Maribor.

Donacijo bodo vodji Enote za intenzivno nego in terapijo na Kliniki za pediatrijo UKC Maribor, mag. Mirjani Miksić, dr. med., predali:

  • brata in poslovna partnerja Tomaž in Sandi Boh podjetja BTS Company d. o. o. ter
  • predsednica Društva za prezgodaj rojene otroke Maribor, Dušanka Meglič, dr. med.

Na dogodku bosta prisotna tudi direktor UKC Maribor, prim. dr. Gregor Pivec, dr. med. in predstojnica Klinike za pediatrijo, doc. dr. Nataša Marčun Varda, dr. med.

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem