Predaja donacije za nakup respiratorja

14. 03. 2013

Enoti za intenzivno nego in terapijo otrok na Kliniki za pediatrijo UKC Maribor bosta Lions klub (LK) Ptuj in Lions klub (LK) Zarja Maribor donirala sredstva za nakup nujno potrebnega respiratorja. Del sredstev za nakup tretjega respiratorja bo prispeval tudi UKC Maribor.

Uporaba nazalnega CAPAP (respiratorja) je zelo pomembna pri zdravljenju nedonošenih otrok in donošenih novorojenčkov. Predstavlja prijaznejši način ventilacije in pride v poštev pri vseh otrocih z dihalnim naporom. Nov respirator predstavlja za delovanje mariborske Enote za intenzivno nego in terapijo otrok izjemno pridobitev.

Predstavniki obeh klubov, LK Ptuj in LK Maribor Zarja, so v minulem letu združili moči pod geslom ˝Pomagajmo in svet bo lepši˝. Z aktivnim delovanjem na področju humanitarnosti želijo prispevati k boljšim spremembam pomoči potrebnim posameznikom, družinam in tudi bolnišnicam. Zbiranje denarja za respirator je potekalo v obliki različnih humanitarnih akcij (licitacije slik likovnih umetnikov, pokušina vin v Ptujski kleti, obarijada v času ptujskega Kurentovanja, dobrodelna trgatev itd.), v okviru katerih so skupno zbrali več kot 9.000 EUR sredstev za nakup respiratorja za potrebe mariborske Klinike za pediatrijo.

Simbolna predaja donacije
bo potekala v  petek, 15. 3. 2013 ob 12. uri
v sejni sobi Klinike za pediatrijo (pritličje)
UKC Maribor (Ljubljanska ulica 5, Maribor).

Na dogodku bodo sodelovali:

• prim. doc. dr. Gregor Pivec, dr. med. – direktor UKC Maribor,
  • izr. prof. dr. Nataša Marčun Varda, dr. med. – predstojnica Klinike za pediatrijo UKC Maribor,
  • mag. Mirjana Miksić, dr. med. – vodja Enote za intenzivno nego in terapijo otrok na Kliniki za pediatrijo,
  • red. prof. dr. Darko Friš – lanskoletni predsednik LK Ptuj in
  • Liljana Adanič – letošnja predsednica LK Maribor Zarja.