Podpis pogodbe o sodelovanju med UKC Maribor, Termami Maribor in MTC Fontana

20. 06. 2014

Idejni koncept sodelovanja med UKC Maribor, Termami Maribor in MTC Fontano so že leta 2012 zasnovali s podpisom pisma o nameri poslovnega in tehničnega sodelovanja, tokrat pa so sodelovanje potrdili še s podpisom pogodbe.

UKC Maribor, Terme Maribor in MTC Fontana so v letu 2012 sklenili pismo o nameri o poslovno-tehničnem sodelovanju pri izvajanju najsodobnejših in kakovostnih medicinskih storitev ter programov na področju zdravstvenega turizma v Sloveniji. V sredini junija 2014 so podpisali pogodbo o sodelovanju, na podlagi katere bo mogoče zagotavljati ponudbo zdravstvenih storitev, ki so primerljive s standardi in najboljšimi praksami v Evropi.

Terme Maribor in MTC Fontana oblikujejo in prodajajo nadstandardne turistično-zdravstvene produkte, ki zajemajo logistiko, diagnostiko, hotelske storitve, operativne posege in rehabilitacijo. UKC Maribor je nosilec in izvajalec zdravstvenih storitev, ki zajema obravnavo pacienta od sprejema in namestitve na oddelku do postoperativne bolnišnične nege.

S podpisom pogodbe so podani temelji za nadaljnje sodelovanje. UKC Maribor do sedaj še ni obravnaval samoplačnikov, ki bi bili napoteni na podlagi podpisane pogodbe. Terme Maribor in MTC Fontana bosta za trženje pripravila ponudbo paketov zdravstvenega turizma.

UKC Maribor in MTC Fontana sta v letu 2014 opravila zunanjo presojo kakovosti in varnosti zdravstvenih obravnav ter pridobila mednarodno akreditacijo, kar predstavlja pogoj za odpiranje trga pacientom v evropskem prostoru.

Lep pozdrav,
UKC Maribor