S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Otvoritev novih prostorov Oddelka za revmatologijo UKC Maribor

13. 05. 2013

Maribor, 10. maj 2013 – V mesecu februarju je Oddelek za revmatologijo UKC Maribor po večletnih prizadevanjih končno dobil nove, sodobno opremljene prostore. S sredstvi UKC Maribor so preuredili del prostorov v kleti stavbe Klinike za interno medicino (stara dermatološka stavba) v novi ambulantni center in dnevno bolnišnico. Pri opremljanju prostorov so s prispevki pomagali tudi sponzorji.

Sodobno opremljen ambulantni center Oddelka za revmatologijo

Prva revmatološka ambulanta je bila locirana v prostorih Zdravstvenega doma v Sodni ulici v Mariboru nato pa se je preselila v staro stavbo internega oddelka, kjer danes stoji nova Klinika za interno medicino. Kmalu zatem so svoje prostore preselili v prostore namenjene revmatološki dejavnosti v novi stavbi Klinike za interno medicino. S hitrim razvojem revmatologije se je pokazala potreba po novih in predvsem večjih prostorih. S prihodom novih bioloških zdravil se je spremenila ne samo diagnostika ampak tudi vodenje in spremljanje bolnikov, povečal pa se je tudi priliv bolnikov v rematološko ambulanto. Novi ambulantni center je vsekakor velik korak k primernejšemu delovnemu okolju za zdravstveno osebje in dobremu počutju bolnikov. O novih prostorih ambulantnega centra je bolnica, ki se že več let zdravi na revmatološkem oddelku in v revmatološki ambulanti, povedala: »Sedaj se pri vas počutim kot v toplicah«.

 

Za pridobitev novih prostorov je v veliki meri zaslužen prim. prof. dr. Artur Pahor, dr. med., ki je z jasno začrtano potjo in željo po vrhunskem strokovnem delu ter ugodnih pogojih za zdravstveno osebje in bolnike privedel mariborski Oddelek za revmatologijo do sodobnega ambulantni centra, ki se lahko primerja s podobnimi centri v tem delu Evrope. Ob otvoritvi novih prostorov se je zahvalil vsem sodelujočim: »Najprej se želim zahvaliti vodstvu bolnišnice, ki nam je stalo ob strani vseh 5 let. Predvsem pa se moram zahvaliti mojim sodelavcem, ki so toliko let opravljali razširjen obseg dela v zelo težkih in neugodnih delovnih pogojih ter kljub temu ohranili visok strokovni nivo. Prav tako pa bi se moral zahvaliti tudi našim bolnikom, ki so delili našo neugodno usodo vse do tega trenutka. Vsekakor pa se vsi zavedamo, da teh prostorov ne bi bilo brez naših sponzorjev, katerim se v imenu celotne ekipe oddelka najlepše zahvaljujem za pomoč«. Pri opremljanju novih ambulant in dnevne bolnišnice Oddelka za revmatologijo so pomagali:

  • Abbott Laboratories d. o. o.
  • MSD, inovativna zdravila d. o. o.
  • PharmaSwiss d. o. o.
  • Roche farmacevtska družba d. o. o.

Novi ambulantni center bo omogočil nadaljnji razvoj revmatološke dejavnosti v severovzhodni Sloveniji in prijaznejše okolje za revmatološke bolnike.

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem