S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Otroke bodo presenetili plezajoči Božički

18. 12. 2014


Otroke na Kliniki za pediatrijo UKC Maribor bodo v petek, 19. decembra 2014 ob 12.30, razveselili plezajoči Božički.

 

Na pobudo in v organizaciji jamarjev iz Koroško Šaleškega jamarskega kluba Speleos - Siga se bo iz 4. nadstropja stavbe Klinike za pediatrijo spustilo kar 5 Božičkov. Božički bodo presenetili in razveselili male junake, ki predpraznične dni preživljajo v bolnišnici.

Vljudno vabljeni!

###

Nekaj o Koroškem Šaleškem jamarskem klubu Speleos - Siga

Jamarstvo v Šaleški dolini ima dolgo tradicijo. Leta 1829, ko so gradili cesto skozi dolino, so naleteli na vhod v jamo. Leta 1935 pa je bil ustanovljen jamarski klub z imenom Speleos. Kasneje se je klub preimenoval v Speleos - Siga, kakor ga imenujemo še danes. 

Danes šteje Koroško šaleški jamarski klub Speleos - Siga Velenje okoli 35 članov.  Razlog našega članstva je, da se radi družimo, raziskujemo jame in organiziramo razne akcije. Ne manjka nam idej in imamo vizijo za v prihodnje. Sodelujemo z drugimi jamarskimi klubi v Sloveniji in tudi izven. 

Jamarski klub sodeluje tudi na področju jamarskega reševanja. Trenutno je v klubu sedem aktivnih jamarskih reševalcev. Udeležujejo se praktičnih vaj, resnih reševanj in drugih aktivnosti, ki jih organizira Jamarska reševalna služba Slovenije.

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem