S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Otroški nasmeh za bolne malčke na Kliniki za pediatrijo UKC Maribor

17. 01. 2012

(Maribor, 17. januar 2012)

V sejni sobi Klinike za pediatrijo UKC Maribor bo v sredo, 18. januarja 2012 ob 11. uri potekala predaja donacije podjetij Orbico, d.o.o. in M-Tehnika, d.d. Kliniki za pediatrijo UKC Maribor.

Podjetji Orbico (blagovna znamka Duracell) in M-Tehnika sta se tudi v minulem letu odločili, da bosta združili moči v dobrodelni akciji ˝PODARIMO OTROŠKI NASMEH˝. V akciji, ki je potekala v času od 24.11. do 31.12.2011 v vseh živilskih in tehničnih prodajalnah Mercator s tovrstno ponudbo, so zbrali 13 tisoč evrov. Z zbranim denarjem bodo Kliniki za pediatrijo darovali klimatske naprave za ambulantni center, ki bodo izboljšale kakovost bivanja otrok in njihovih staršev v času hospitalizacije.

Predstojnica Klinike za pediatrijo, doc. dr. Nataša Marčun Varda, dr. med., je skupaj s svojimi kolegi sestavila prioritetno listo nujnih potreb na oddelku, v okviru katere so se odločili za klimatizacijo ambulantnega centra: »V prvi vrsti potrebujemo klimatizirane prostore ambulantnega centra, saj je v dopoldanskem času v teh prostorih obravnava bolnikov neznosna. Gre namreč za majhne, izredno vroče prostore, ki so obrnjeni na vzhodno stran, izolacije pa ni«. Duracell in M-Tehnika bosta s to donacijo doprinesla k boljši opremljenosti Klinike za pediatrijo, ki skrbi za zdravje in dobro počutje otrok.

Po dogodku bodo na voljo za izjave:

  • doc. dr. Nataša Marčun Varda, dr. med., predstojnica Klinike za pediatrijo UKC Maribor

  • Eva Vesel, vodja maloprodajnih aktivnosti podjetja Orbico, d.o.o. in

  • Viktorija Kovač, direktorica marketinga v M-Tehnika, d.d.

Fototermin predaje donacije je predviden ob 11.15.

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem