S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Osnove donorskega programa

19. 04. 2013

Maribor, 18. april 2013 – Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor v sodelovanju s Slovenija-transplant v ponedeljek, 22. aprila 2013, organizira seminar "Osnove donorskega programa", ki je del enotnega evropskega programa izobraževanja za delavce v zdravstveni dejavnosti. Seminar bo potekal v UKC Maribor (velika predavalnica, 16. nadstropje kirurške stolpnice), ki je druga največja donorska bolnišnica v Sloveniji in zelo pomemben člen za dobro delovanje slovenskega transplantacijskega programa.

Slovenija-transplant, javni zdravstveni zavod, odgovoren za koordinacijo, nadzor in spodbujanje programa darovanja in presaditev za namen zdravljenja, organizira tudi izobraževanja s področja svoje dejavnosti za strokovno in nestrokovno javnost. Eno od pomembnejših izobraževanj, ki jih skupaj s sodelavci izvajajo, je seminar "Osnove donorskega programa", ki je del enotnega evropskega programa izobraževanja za delavce v zdravstveni dejavnosti. Program je izdelala skupina priznanih strokovnjakov s področja transplantacijske dejavnosti.

Z izvajanjem teh seminarjev so pričeli v letu 2008 in do danes izvedli že 19 seminarjev za zaposlene v vseh slovenskih donorskih bolnišnicah. Skupno se je do sedaj predavanj udeležilo okrog 1000 udeležencev.

Namen predavanj je seznanjanje vseh strokovnih delavcev v zdravstvenem sistemu z osnovami darovanja in odvzema delov človeškega telesa pri umrlih osebah. Darovalec je lahko vsaka umrla oseba pri kateri ni prisotnih strokovnih kontraindikacij za darovanje oz. ki darovanja ne odkloni. Z možnostjo darovanja delov človeškega telesa za namen zdravljenja oz. z  določenimi vidiki tega področja se lahko srečajo prav vsi, ki delajo v zdravstvenem sistemu.

MEDIJSKE IZJAVE:
Za izjave bosta v ponedeljek, 22. aprila ob 10.40 na voljo:

  • prim. Zoran Zabavnik, dr. med, predstojnik Oddelka za anesteziologijo, intenzivno terapijo in terapijo bolečin UKC Maribor in
  • prim. Danica Avsec, dr. med, direktorica Slovenija-transplant.

Povezava do programa: PROGRAM


Vljudno vabljeni!

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem