Omejitev obiskov na Kliniki za pediatrijo

07. 01. 2019

Zaradi povečanega števila virusnih obolenj dihal, med katerimi so tudi potrjeni primeri gripe, omejujemo obiske na Kliniki za pediatrijo na eno zdravo odraslo osebo. Omejitev obiskov velja do preklica.

Osebe s prehladnimi ali drugimi nalezljivimi obolenji naj ne obiskujejo bolnišnice še vsaj 24 ur po prenehanju bolezenskih težav. Ob obisku je potrebno upoštevati osnovna higienska načela. Pred vstopom v bolniško sobo si je potrebno umiti in razkužiti roke, prav tako tudi preden sobo zapustimo. V kolikor obiskovalec ni povsem zdrav, obisk bolnika pa je neodložljiv, se je potrebno oglasiti pri zdravstvenem osebju na oddelku, kjer bo dobil ustrezna navodila. Obiskovalce naprošamo, da omejitev obiskov upoštevajo in tako pripomorejo k omejitvi širjenja respiratornih virusov.