Omejitev obiskov na eno zdravo osebo na vseh oddelkih UKC Maribor

09. 01. 2019

Spoštovani,

zaradi povečanega števila virusnih obolenj dihal in pojava gripe, z današnjim dnem omejujemo obiske na vseh oddelkih UKC Maribor na eno zdravo osebo. Omejitev obiskov velja do preklica.

Hkrati prosimo, da osebe s prehladnimi ali drugimi nalezljivimi boleznimi ne obiskujejo bolnišnice še vsaj 24 ur po prenehanju bolezenskih težav. V kolikor obiskovalec ni povsem zdrav, obisk pa je neodložljiv, se je potrebno pred obiskom oglasiti pri zdravstvenem osebju na oddelku. Pred vstopom v bolniško sobo je potrebno umiti ali razkužiti roke, prav tako tudi ob odhodu.

Obiske v porodnišnici priporočamo le možu oz. partnerju, izključno v času obiskov od ponedeljka do petka od 10.30 - 11.30 in 16.00 - 17.00, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa od 14.00 do 15.00.

Obiskovalce naprošamo, da ob obisku upoštevajo navodila zdravstvenih delavcev, upoštevajo uvedene ukrepe in omejitev obiskov, ter tako pripomorejo k omejitvi širjenja respiratornih virusov.

Hvala za razumevanje.