Odprtje Info centra Maribor

26. 01. 2012

Društvo onkoloških bolnikov Slovenije vabi na slovesno odprtje INFO CENTRA MARIBOR, ki bo v petek, 27. januarja 2012 ob 11. uri v prostorih ginekološke stavbe (3. nadstropje) UKC Maribor (Ljubljanska ulica 5, Maribor).

Program Društva onkoloških bolnikov Slovenije "Pot k okrevanju – organizirana samopomoč bolnikov z rakom" vključuje individualno in skupinsko samopomoč, ki jo bodo prostovoljke in prostovoljci lahko ponudili bolnicam in bolnikom v Info centru Maribor. Osnovno poslanstvo programa je pomoč na poti okrevanja in rehabilitacije, saj bolnice in bolniki z medsebojno pomočjo in izmenjavo izkušenj ob strokovnem vodenju lažje premagujejo stiske, ki jih prinaša življenje z boleznijo.

Po dogodku bodo na voljo za izjave:

• doc. dr. Darja Arko, dr. med., strokovna direktorica UKC Maribor,
  • prim. Marija Vegelj Pirc, dr. med., predsednica Društva onkoloških bolnikov Slovenije
  • in prostovoljka oz. prostovoljec.