OBVESTILO O SPREMEMBAH V PROMETNEM IN PARKIRNEM REŽIMU ZNOTRAJ OBMOČJA UKC MARIBOR

16. 10. 2012

V naslednjih mesecih se znotraj bolnišničnega območja UKC Maribor predvideva izvajanje obširnih gradbenih del (onkologija, povezovalni hodnik med Medicinsko fakulteto in UKC Maribor, urgentni center, itd.).

Prva dela se bodo pričela izvajati 22. 10. 2012 za potrebe izgradnje podzemnega hodnika med UKC Maribor in novo Medicinsko fakulteto. Zato se bodo s tem dnem pričele izvajati določene delovne zapore na komunikacijskih površinah znotraj območja UKC Maribor.

Obveščamo vse zaposlene, bolnike, obiskovalce in zunanje sodelavce, da se bo zaradi predvidenih del  spremenil prometni in parkirni režim znotraj območja bolnišnice. Prometni režim znotraj območja bolnišnice se bo tako prilagodil interventnim vozilom, vozilom dostave in vozilom izvajalcev del. Za potrebe interventnih vozil, dostave materiala, hrane, tekočin in plinov se bo spremenil samo potek prometnega režima znotraj bolnišnice. To pomeni, da bodo določeni dostopi za reševalna vozila ter dostavo opreme in materiala predvsem do zgradbe Klinike za ginekologijo in perinatologijo ter zgradbe Oddelka za nalezljive bolezni in vročinska stanja potekali po spremenjeni poti, kar bo urejeno s prometnimi znaki.

Ker pa se bo s temi spremembami poseglo tudi v razpoložljivo število parkirnih mest, bodo preostala razpoložljiva parkirna mesta znotraj območja UKC Maribor tako namenjena samo za potrebe dovoza bolnikov in invalidom. Vse zaposlene v UKC Maribor obveščamo, da od 1. 11. 2012 pa do nadaljnjega, zaposleni v UKC Maribor ne bodo več imeli možnosti parkirati z abonentskimi karticami znotraj območja bolnišnice, ampak se bodo morali posluževati razpoložljivih parkirnih mest v pakirnih hišah in na parkirišču Oddelka za psihiatrijo.

Dela se bodo vršila vsak dan, tudi ob sobotah, nedeljah in praznikih. V tem času bo prihajalo na območju bolnišnice do povečanega prometa in hrupa vezanega na izvajanje gradbenih del. Bolnike, obiskovalce, zunanje sodelavce in zaposlene prosimo, da z razumevanjem sprejmejo vse ukrepe, ki so nujno potrebni za varno izvajanje del na območju bolnišnice.

Vodstvo UKC Maribor