S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Obvestilo o reševanju trenutnega stanja zaradi pomanjkanja anesteziologov v UKC Maribor

11. 12. 2015

Maribor, 11. december 2015 – Zaradi trenutnega pomanjkanja anesteziologov v UKC Maribor je število nenujnih operativnih posegov omejeno. Kljub nastalim razmeram smo vse bolnike z nujnimi stanji ustrezno in pravočasno oskrbeli. V UKC Maribor nastale razmere intenzivno rešujemo.

Predvidoma še ta mesec  bomo zaposlili zdravnika, ki bo v naslednjem tednu opravljal specialistični izpit. V tem tednu smo sklenili pogodbe z dvanajstimi zdravniki specialisti anesteziologi iz drugih bolnišnica (SB Celje, SB Brežice, SB Novo mesto, Kirurški sanatorij Rožna dolina), ki nam bodo v prehodnem obdobju pomagali premostiti nastalo stanje. Z delom pri nas bodo začeli že prihodnji teden. Dogovarjamo pa se tudi z drugimi zdravstvenimi ustanovami.
 
Vsem bolnikom, ki zaradi nastalih razmer niso mogli opraviti načrtovanih posegov v UKC Maribor, se opravičujemo in prosim za razumevanje.
 
Prof. dr. Darja Arko, dr. med.,
strokovna direktorica UKC Maribor

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem