OBVESTILO O MOŽNOSTI GLASOVANJA PO POŠTI

04. 09. 2014

Dne 5. oktobra 2014 so v Republiki Sloveniji razpisane redne volitve v občinske svete, redne volitve županov in redne volitve v svete mestnih četrti in krajevnih skupnosti.

V Mestni občini Maribor bodo navedenega dne izvedene volitve župana, mestnega sveta in svetov mestnih četrti in krajevnih skupnosti. Za volitve v Mestni občini Maribor imajo volilno pravico občani s stalnim prebivališčem v Mestni občini Maribor.

75. člen Zakona o lokalnih volitvah v povezavi z 81. členom Zakona o volitvah v Državni zbor določa:

"Po pošti lahko glasujejo tudi oskrbovanci domov za starejše, ki nimajo stalnega prebivališča v domu, ter volivci, ki so na zdravljenju v bolnišnicah, če to sporočijo okrajni volilni komisiji ali volilni komisiji volilne enote najkasneje deset dni pred dnem glasovanja.

Glasovanje po pošti se opravi pred dnem, ki je določen z razpisom kot dan glasovanja."

Glede na navedeno vam sporočamo, da  morajo volivci, ki bodo izrazili željo, da želijo glasovati  po pošti do 24.9.2014 vložiti zahtevo za glasovanje po pošti. Volivci s stalnim prebivališčem v Mestni občini Maribor, ki imajo volilno pravico voliti na lokalnih volitvah dne 5. oktobra 2014 župana mestnega občine Maribor, člane mestnega sveta MOM in člane svetov mestnih četrti in krajevnih skupnosti, lahko podpisan obrazec predložijo na naslov:

MESTNA OBČINA MARIBOR
MESTNA VOLILNA KOMISIJA
Ulica heroja Staneta 1
2000 MARIBOR

MESTNA VOLILNA KOMISIJA

Obrazec za glasovanje po pošti: OBRAZEC