S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

O novostih v obravnavi internističnih bolnikov

14. 05. 2013


Maribor, 14. maj 2013 –  Na 24. tradicionalnem srečanju zdravnikov internistov in zdravnikov družinske medicine, IZ PRAKSE ZA PRAKSO, ki se bo letos odvijalo 17. in 18. maja v Kazinski dvorani Slovenskega narodnega gledališča v Mariboru, bodo predavatelji in zainteresirana strokovna javnost prisluhnili številnim izkušnjam in novostim na domala vseh področjih interne medicine. Srečanja, ki so jih mariborski internisti prvič organizirali leta 1989, so se dobro uveljavila in se uspešno postavljajo ob bok številnim strokovnim srečanjem z mnogo daljšo tradicijo.

»Letošnje teme smo posvetili novostim pri zdravljenju različnih internističnih bolezni ter bolnikom, ki jih srečujejo zdravniki družinske medicine pri svoji vsakodnevni obravnavi. Tako bomo poudarili novosti pri zdravljenju bolnikov z atrijsko fibrilacijo, srčnem popuščanju po miokardnem infarktu ter bolnikov s srčnim spodbujevalnikom,« je povedal predsednik organizacijskega odbora, prof. dr. Radovan Hojs, dr. med., in dodal: »V posebnem sklopu bomo opozorili na sodoben pristop do bolnikov s kronično ledvično boleznijo, kronično obstruktivno pljučno boleznijo, pojasnili bomo stopnje nujnosti napotitve v specialistične ambulante. Veliko pozornosti bomo posvetili novostim pri ciljani obravnavi hematoloških, gastroenteroloških in revmatoloških bolnikov«. V okviru srečanja bo v petek tudi simpozij farmacevtskih firm GSK-Glaxo Smith Klein in Amgen o boleznih prostate in sodobnih smernicah zdravljenja osteoporoze.

Na dvodnevnem srečanju pričakujejo več kot dvesto udeležencev. Z velikimi napori organizatorji zagotavljajo udeležbo zainteresirani strokovni javnosti z zmerno kotizacijo, upokojeni zdravniki, specializanti in študentje medicine pa se lahko srečanja udeležijo brez kotizacije. Glede na to, da bodo na srečanju predstavljene najnovejše smernice obravnave internističnih bolezni in da se velik del skrbi za bolnike preusmerja v ambulante družinske medicine, ima 24. tradicionalno srečanje zdravnikov internistov in zdravnikov družinske medicine še poseben pomen. Tako zdravnikom kot študentom pa bo zelo koristil tudi zbornik predavanj.

MEDIJSKE IZJAVE:
Za izjave bo v petek, 17. maja ob 10.30 v predprostoru Kazinske dvorane SNG Maribor na voljo:

  • prof. dr. Radovan Hojs, dr. med. . predsednik organizacijskega odbora.

Povezava do programa: PROGRAM


Vljudno vabljeni!

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem