S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Novinarska konferenca: Mednarodna histeroskopska učna delavnica v UKC Maribor

03. 11. 2014

Maribor, 3. november 2014 – Na Kliniki za ginekologijo in perinatologijo UKC Maribor in Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru bo pod pokroviteljstvom Evropske zveze za ginekološko endoskopijo (ESGE) in Evropske akademije za ginekološko kirurgijo (EAGS) 6. in 7. novembra potekala že peta mednarodna histeroskopska učna delavnica.

Na njej bodo priznani domači in tuji strokovnjaki predavali o histeroskopskem odkrivanju in zdravljenju nepravilnosti maternične votline. Učno delavnico organizirata in vodita doc. dr. Branka Žegura, dr. med., ki je prva v Sloveniji začela z ambulantno histeroskopijo in prof. dr. Milan Reljič, dr. med., ki ima velike zasluge za uveljavitev histeroskopskega načina operiranja v Mariboru in v Sloveniji. Učna delavnica je rezultat večletnega dobrega dela in prepoznavnosti mariborskega tima, ki se ukvarja s histeroskopskimi operacijami, tudi širše v Evropi. Ob tem predsednica organizacijskega odbora, doc. dr. Branka Žegura, dr. med. dodaja: »V posebno čast nam je, da nam bosta na učni delavnici svoje znanje iz histeroskopskih operacij predajala predsednik ESGE dr. Rudi Campo iz Belgije in podpredsednik ESGE dr. Vasilios Tanos s Cipra. Na histeroskopski učni delavnici pričakujemo udeležence iz Nizozemske, Belgije, Italije, Cipra, Poljske, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Makedonije, Albanije in Slovenije.«

Osrednja tema učnih delavnic je histeroskopija, ki sodi med manj invazivno endoskopsko metodo odkrivanja in zdravljenja nepravilnosti maternične votline ter je zato zelo učinkovita in bolj prijazna za bolnice od klasičnih bolj invazivnih operacij. Prvi dan bodo potekala predavanja o možnostih zdravljenja, ki jih ponuja histeroskopija, petkov del pa bo posvečen neposrednemu prenosu histeroskopskih operacij iz operacijskih dvoran Klinike za ginekologijo Maribor ter učenju in treningu histeroskopskih operacij na posebnih modelih, ki posnemajo realno situacijo pri tem načinu operiranja. Operacije se bodo v HD video kvaliteti prenašale na veliko platno avditorija Medicinske fakultete. Za prenos operacij bo uporabljena najnovejša telemedicinska videokonferenčna tehnologija, ki se v svetu vse bolj uveljavlja na področjih klinične prakse, konzultacij na daljavo in izobraževanja v medicini.


NOVINARSKA KONFERENCA
bo potekala v sredo, 5. novembra 2014, ob 11. uri
v seminarski sobi na 3. nadstropju ginekološke stavbe.


Govorci na konferenci:

  • doc. dr. Branka Žegura, dr. med., predsednica organizacijskega odbora in
  • izr. prof. dr. Dejan Dinevski, predstojnik Inštituta za biomedicinsko informatiko, telemedicino in teleoskrbo, Medicinska fakulteta, Univerza v Mariboru.

Vabilo: VABILO

Vljudno vabljeni!

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem