Nova delovna mesta za potrebe Oddelka za onkologijo

12. 05. 2015

Maribor, 12. maj 2015 – Po dolgoletnih prizadevanjih je UKC Maribor z izgradnjo Oddelka za onkologijo korak bližje viziji zagotoviti multidisciplinarno in celostno zdravstveno obravnavo vseh bolnikov. Za delovanje novega Oddelka za onkologijo v okviru UKC Maribor je predvidenih 70 novih zaposlitev. Trenutno sta na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje objavljena javna razpisa za 2 delovni mesti.

Potrebe prebivalcev Slovenije in problematika obolevnosti za rakavimi obolenji že vrsto let izkazujejo potrebo po tovrstni investiciji in izgradnji novega centra za tovrstna obolenja poleg Onkološkega inštituta v Ljubljani (OIL). V ta namen je v bližini Klinike za kirurgijo UKC Maribor nastal objekt namenjen zdravljenju rakavih obolenj za bolnike severovzhodne Slovenije. Dejavnost novega oddelka bo zajemala radioterapijo in razširitev sistemskega zdravljenja onkoloških bolnikov, ki se na nekaterih oddelkih UKC Maribor izvaja že sedaj. Letno bo v UKC Maribor z radioterapijo zdravljenih od 1000 do 1400 bolnikov, kar je ¼ trenutno zdravljenih bolnikov za radioterpijo v OIL.

Za zagon novega Oddelka za onkologijo v okviru UKC Maribor je predvidenih 70 novih zaposlitev, ki pa bodo realizirane postopoma. Trenutno sta na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje objavljena 2 javna razpisa za delovni mesti radiološkega inženirja dozimetrista in radiološkega inženirja I. V konkretnem primeru gre za profile, ki morajo imeti ustrezno strokovno izobrazbo in strokovno usposobljenost za delo na področju onkologije z radioterapijo. Prerazporeditve niso možne, saj tovrstnega kadra s specifičnimi znanji na področju onkološkega zdravstvenega varstva v UKC Maribor ni. Na spodnjih povezavah sta podrobneje opisana delovna mesta skupaj s pogoji dela.

Povezave do objavljenih delovnih mest:

1. RADIOLOŠKI INŽENIR DOZIMETRIST, ŠIFRA DM E047053 - M/Ž

2. RADIOLOŠKI INŽENIR I, ŠIFRA DM E047054 - M/Ž