S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Nova delovna mesta za potrebe Oddelka za onkologijo

12. 05. 2015


Maribor, 12. maj 2015 – Po dolgoletnih prizadevanjih je UKC Maribor z izgradnjo Oddelka za onkologijo korak bližje viziji zagotoviti multidisciplinarno in celostno zdravstveno obravnavo vseh bolnikov. Za delovanje novega Oddelka za onkologijo v okviru UKC Maribor je predvidenih 70 novih zaposlitev. Trenutno sta na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje objavljena javna razpisa za 2 delovni mesti.

Potrebe prebivalcev Slovenije in problematika obolevnosti za rakavimi obolenji že vrsto let izkazujejo potrebo po tovrstni investiciji in izgradnji novega centra za tovrstna obolenja poleg Onkološkega inštituta v Ljubljani (OIL). V ta namen je v bližini Klinike za kirurgijo UKC Maribor nastal objekt namenjen zdravljenju rakavih obolenj za bolnike severovzhodne Slovenije. Dejavnost novega oddelka bo zajemala radioterapijo in razširitev sistemskega zdravljenja onkoloških bolnikov, ki se na nekaterih oddelkih UKC Maribor izvaja že sedaj. Letno bo v UKC Maribor z radioterapijo zdravljenih od 1000 do 1400 bolnikov, kar je ¼ trenutno zdravljenih bolnikov za radioterpijo v OIL. 

Za zagon novega Oddelka za onkologijo v okviru UKC Maribor je predvidenih 70 novih zaposlitev, ki pa bodo realizirane postopoma. Trenutno sta na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje objavljena 2 javna razpisa za delovni mesti radiološkega inženirja dozimetrista in radiološkega inženirja I. V konkretnem primeru gre za profile, ki morajo imeti ustrezno strokovno izobrazbo in strokovno usposobljenost za delo na področju onkologije z radioterapijo. Prerazporeditve niso možne, saj tovrstnega kadra s specifičnimi znanji na področju onkološkega zdravstvenega varstva v UKC Maribor ni. Na spodnjih povezavah sta podrobneje opisana delovna mesta skupaj s pogoji dela.

Povezave do objavljenih delovnih mest:

1. RADIOLOŠKI INŽENIR DOZIMETRIST, ŠIFRA DM E047053 - M/Ž

http://www.ess.gov.si/iskalci_zaposlitve/prosta_delovna_mesta/posamezno?IDEPD=2036693 

2. RADIOLOŠKI INŽENIR I, ŠIFRA DM E047054 - M/Ž

http://www.ess.gov.si/iskalci_zaposlitve/prosta_delovna_mesta/posamezno?IDEPD=2036678

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem