S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Kirurško zdravljenje poškodb in tumorja očnice, frontalnega sinusa in srednje lobanjske baze - COURSE ON ORBIT & SKULL BASE

17. 10. 2012

Maribor, 17. oktober 2012 – Oddelek za otorinolaringologijo, cervikalno in maksilofacialno kirurgijo (ORL in MFK) v sodelovanju z Medicinsko fakulteto Univerze v Mariboru (UM) in pod pokroviteljstvom strokovnega združenja kirurgov AOCMF organizira mednarodni tečaj kirurškega zdravljenja poškodb in tumorja očnice, frontalnega sinusa in srednje lobanjske baze (COURSE ON ORBIT & SKULL BASE).

V združenju kirurgov AOCMF, kjer se ukvarjajo s stabilno osteosintezo obraznega skeleta, prevladujejo maksilofacijalni kirurgi, vendar je v njem tudi večje število otorinolaringologov, nevrokirurgov, plastičnih kirurgov in manjše število okulistov. Posebnost tečaja je možnost učenja na sveže zmrznjenih kadavrih, kar omogoča najboljši približek dejanski kirurgiji. Tečaj je namenjen zdravnikom, ki se ukvarjajo s travmo obraznega področja in tudi boleznimi očnice in frontalnega sinusa ter sprednje lobanjske kotanje. Kljub velikemu zanimanju za tečaj je bilo število udeležencev zaradi prostorskih zmožnosti omejeno na 20 oseb, slaba polovica udeležencev pa bo prišla iz tujine (Švedska, Nizozemska, Italija, Libanon).

Kot predsedujoči bodo tečaj ob doc. dr. Bogdanu Čizmareviću, dr. med in mag. Boštjanu Lanišniku, dr. med. vodili tudi prof. dr. Arnulf Baumann iz Dunaja in gostujoči predavatelj prof. Vedran Uglešić iz Zagreba. Oba sta svetovno priznana maksilofacijalna kirurga, dr. Uglešič pa je eden od vodilnih onkološko rekonstruktivnih kirurgov glave in vratu v svetu. Predaval bo  tudi predstojnik Maksilofacijalne klinike iz Ljubljane doc. Andrej Kansky, dr. med. in dr. Vojko Didanović, dr. med. Izmed domačih strokovnjakov iz UKC Maribor in Medicinske fakultete UM pa bodo sodelovali prof. Božena Pejković, dr. med., prof. Dušica Pahor, dr. med. in dr. Janez Ravnik, dr. med.

Ob tej priložnosti vas vljudno vabimo na

COURSE ON ORBIT & SKULL BASE,

ki bo potekal v četrtek, 18. in petek, 19. oktobra 2012,

v prostorih UKC Maribor.

Za izjave bodo v četrtek, 18. oktobra ob 12.00 v 16. nadstropju stolpnice Klinike za kirurgijo na voljo:

  • doc. dr. Bogdan Čizmarević, dr. med., predstojnik ORL in MFK,
  • mag. Boštjan Lanišnik, dr. med.

Povezava do programa: PROGRAM

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem