Geoplin je UKC Maribor pomagal pri nakupu ambulantnega cistoskopa

22. 12. 2011

Geoplin je danes UKC Maribor simbolno predal ček v vrednosti 10.961,91 EUR za nakup ambulantnega cistoskopa. Ta bo pripomogel k boljši diagnostiki ter k celovitejši obravnavi pacientk.

Ob predaji donacije se je direktor UKC Maribor prim. dr. Gregor Pivec, dr. med. zahvalil Geoplinu za pomoč in ob tem poudaril pomen dolgoletnega sodelovanja z Geoplinom, ki je v tem času preraslo, ne samo v okrepljene poslovne, ampak tudi v prijateljske vezi.

Predsednik uprave Geoplina Boštjan Napast je poudaril vrednote podjetja, ki jih uresničujejo tudi v odnosu do širšega družbenega okolja. »Odgovornost se ne izkazuje samo v poslovanju, ampak se kaže tudi v ravnanju in odgovornosti do okolja v katerem poslujemo. Vesel sem, da smo lahko pomagali UKC Maribor in prepričan sem, da bo aparat v veliko pomoč zdravnikom, predvsem pa tudi v korist pacientkam«, je še povedal Boštjan Napast.

Predstojnik Oddelka za splošno ginekologijo in ginekološko urologijo v UKC Maribor prof. dr. Igor But, dr. med., je ob predaji donacije dodal: »S podjetjem Geoplin smo danes sklenili že drugo donacijo, in sicer smo prvo donacijo prejeli leta 2008. Ob tej priložnosti se zahvaljujem Geoplinu za donacijo, ki nam bo v pomoč pri nakupu ambulantnega cistoskopa, s katerim bomo lahko ugotavljali spremembe v notranjosti mehurja in s tem omogočili dobre diagnostike naših pacientov«.

Na fotografiji so (iz leve proti desni): Alojz Stane, član uprave Geoplin,

Boštjan Napast, predsednik uprave Geopli,

prof. dr. Igor But, dr. med., predstojnik Oddelka za splošno ginekologijo in ginekološko urologijo UKC Maribor in

prim. dr. Gregor Pivec, dr. med., direktor UKC Maribor.