Donacija Oddelku za urologijo UKC Maribor

26. 06. 2012

Oddelek za urologijo UKC Maribor je v letošnjem letu prejel donacijska sredstva podjetja AquaSystems v vrednosti 2.500 EUR. Finančni doprinos je oddelku omogočil nakup aparata za drobljenje ledvičnih kamnov. UKC Maribor se v današnjih finančnih razmerah še posebej zaveda pomembnosti zaupanja donatorjev, ki pripomorejo k boljšemu delovanju bolnišnice in predvsem kakovostnejši obravnavi bolnikov.

»S pomočjo podjetja AquaSystems smo nabavili aparat za drobljenje ledvičnih kamnov, ki se uporablja pri metodi odstranjevanja kamnov s perkutanim dostopom. Omenjena metoda pomeni dostop direktno skozi kožo do ledvice indirektno kontaktno drobljenje kamnov. Ta metoda se uporablja pri večjih kamnih v ledvicah, ki so neprimerni za zunajtelesno drobljenje. Pri nas smo to metodo uporabljali sicer že pred leti, vendar se nam je takratni aparat pokvaril, zato smo bolnike bili prisiljeni pošiljati v druge centre. Sedaj smo s pomočjo novega aparata metodo perkutane litolapaksije ponovno vključili v naše delo in že uspešno opravili prvi poseg. Podjetju AquaSystems se ob tej priložnosti najlepše zahvaljujemo za zaupanje in pomoč, ki so ju namenili naši bolnišnici«, je ob prejemu donacije povedal predstojnik Oddelka za urologijo mag. Dejan Bratuš, dr. med.

»Cilj podjetja Aquasystems, ki je upravljalec Centralne čistilne naprave Maribor, ni zgolj vzorno izvajanje našega  poslanstva (varovanje voda). V podjetju si prizadevamo tudi na področju ozaveščanja pomena varovanja narave v lokalni skupnosti, saj nam narava naš trud vrača z dvigom kakovosti našega življenja. V podjetju Aquasystems si želimo, da bi bila višja kakovost življenja ob čistejši reki Dravi rezultat prizadevanj meščanov in meščank vseh generacij. Smatramo, da je izrednega pomena sodelovanje na različnih ravneh  lokalne skupnosti. Tako kot podjetje, ki je dejavno na področju okoljevarstva, lokalni skupnosti odgovorno vračamo. Življenju vsak dan vračamo vodo. Posebej veseli in ponosni pa smo tudi, da lahko s svojim prispevkom v obliki donacije lokalni skupnosti pomagamo pri nabavi medicinske opreme, ki prebivalcem našega mesta zagotavlja višjo raven zdravstvenih storitev, saj se lahko z našo pomočjo sedaj pacienti zdravijo v svojem kraju«, je ob tem povedal direktor podjetja Aquasystems,  mag. Leon Lozar.