S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Donacija Oddelku za urologijo UKC Maribor

26. 06. 2012

Oddelek za urologijo UKC Maribor je v letošnjem letu prejel donacijska sredstva podjetja AquaSystems v vrednosti 2.500 EUR. Finančni doprinos je oddelku omogočil nakup aparata za drobljenje ledvičnih kamnov. UKC Maribor se v današnjih finančnih razmerah še posebej zaveda pomembnosti zaupanja donatorjev, ki pripomorejo k boljšemu delovanju bolnišnice in predvsem kakovostnejši obravnavi bolnikov.

»S pomočjo podjetja AquaSystems smo nabavili aparat za drobljenje ledvičnih kamnov, ki se uporablja pri metodi odstranjevanja kamnov s perkutanim dostopom. Omenjena metoda pomeni dostop direktno skozi kožo do ledvice indirektno kontaktno drobljenje kamnov. Ta metoda se uporablja pri večjih kamnih v ledvicah, ki so neprimerni za zunajtelesno drobljenje. Pri nas smo to metodo uporabljali sicer že pred leti, vendar se nam je takratni aparat pokvaril, zato smo bolnike bili prisiljeni pošiljati v druge centre. Sedaj smo s pomočjo novega aparata metodo perkutane litolapaksije ponovno vključili v naše delo in že uspešno opravili prvi poseg. Podjetju AquaSystems se ob tej priložnosti najlepše zahvaljujemo za zaupanje in pomoč, ki so ju namenili naši bolnišnici«, je ob prejemu donacije povedal predstojnik Oddelka za urologijo mag. Dejan Bratuš, dr. med.

»Cilj podjetja Aquasystems, ki je upravljalec Centralne čistilne naprave Maribor, ni zgolj vzorno izvajanje našega  poslanstva (varovanje voda). V podjetju si prizadevamo tudi na področju ozaveščanja pomena varovanja narave v lokalni skupnosti, saj nam narava naš trud vrača z dvigom kakovosti našega življenja. V podjetju Aquasystems si želimo, da bi bila višja kakovost življenja ob čistejši reki Dravi rezultat prizadevanj meščanov in meščank vseh generacij. Smatramo, da je izrednega pomena sodelovanje na različnih ravneh  lokalne skupnosti. Tako kot podjetje, ki je dejavno na področju okoljevarstva, lokalni skupnosti odgovorno vračamo. Življenju vsak dan vračamo vodo. Posebej veseli in ponosni pa smo tudi, da lahko s svojim prispevkom v obliki donacije lokalni skupnosti pomagamo pri nabavi medicinske opreme, ki prebivalcem našega mesta zagotavlja višjo raven zdravstvenih storitev, saj se lahko z našo pomočjo sedaj pacienti zdravijo v svojem kraju«, je ob tem povedal direktor podjetja Aquasystems,  mag. Leon Lozar.

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem