DAN ODPRTIH VRAT ODDELKA ZA LABORATORIJSKO DIAGNOSTIKO UKC MARIBOR

29. 09. 2015

Maribor, 28. september 2015 – Slovensko združenje za klinično kemijo in laboratorijsko medicino (SZKKLM) pripravlja 2. oktobra 2015 »DAN ODPRTIH VRAT SLOVENSKIH KLINIČNIH LABORATORIJEV«. V okviru vseslovenskega projekta bo svoja vrata odprl tudi Oddelek za laboratorijsko diagnostiko v UKC Maribor.

Dan odprtih vrat bo potekal v okviru DNEVA KLINIČNE KEMIJE IN LABORATORIJSKE MEDICINE, ki bo tudi letos posvečen predstavitvi laboratorijske medicinske dejavnosti širši javnosti, predvsem pa našim preiskovancem. V ta namen bodo slovenski klinični laboratoriji v različnih krajih po Sloveniji predstavili svoje strokovnjake, delo in njegov pomen pri obravnavi pacienta. Preiskovance bodo povabili v laboratorije, kjer jim bodo razkazali delovno okolje in prikazali postopke za pridobitev analiznih rezultatov, ki prispevajo kar 70 % delež pri odločitvah o diagnozi in zdravljenju bolezni.

Ogledi laboratorija v UKC Maribor bodo ta dan potekal vodeno ob 14. in 16. uri. Obiskovalci, ki se želite vodenega ogleda udeležiti, se pred ogledom oglasite pri vhodu na Oddelek za laboratorijsko diagnostiko (stavba 1, vhod 1A – na zemljevidu).

Več podrobnosti o sodelujočih laboratorijih po Sloveniji (seznam), ki bodo v ta namen »odprti« in o poteku dogodka v le teh je objavljeno na spletni strani Slovenskega združenja za klinično kemijo in laboratorijsko medicino www.szkk.si.

MEDIJSKE IZJAVE v UKC Maribor:

Za izjave bo v petek, 2. oktobra 2015, ob 13.30 uri na Oddelku za laboratorijsko diagnostiko na voljo:

• asist. mag. Evgenija HOMŠAK, mag. farm. spec., predsednica SZKKLM in
  • asist. mag. Maksimiljan GORENJAK, mag. farm. spec., predstojnik Oddelka za laboratorijsko diagnostiko UKC Maribor.

Zloženka: ZLOŽENKA

Seznam: SEZNAM