S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

DAN ODPRTIH VRAT ODDELKA ZA LABORATORIJSKO DIAGNOSTIKO UKC MARIBOR

29. 09. 2014

Maribor, 29. september 2014 – Slovensko združenje za klinično kemijo in laboratorijsko medicino (SZKKLM) pripravlja 2. oktobra 2014 »DAN ODPRTIH VRAT SLOVENSKIH KLINIČNIH LABORATORIJEV«. V okviru vseslovenskega projekta bo svoja vrata odprl tudi Oddelek za laboratorijsko diagnostiko v UKC Maribor.

Dan odprtih vrat bo potekal v okviru DNEVA KLINIČNE KEMIJE IN LABORATORIJSKE MEDICINE, ki bo letos posvečen predstavitvi laboratorijske medicinske dejavnosti širši javnosti. V UKC Maribor bodo na Oddelku za laboratorijsko diagnostiko predstavili svoje strokovnjake, delo ter njegov pomen pri obravnavi pacientov. Razkazali vam bodo laboratorij in prikazali postopke za pridobitev analiznih rezultatov. Ti prispevajo kar 70 % delež pri odločitvah o diagnozi in zdravljenju bolezni.

Ogledi laboratorija bodo ta dan potekali vodeno ob 13., 15. in 17. uri. Obiskovalci, ki se želite vodenega ogleda udeležiti, se pred ogledom oglasite pri vhodu na Oddelek za laboratorijsko diagnostiko (stavba 1, vhod 1A – na zemljevidu).

Več podrobnosti o sodelujočih laboratorijih po Sloveniji (seznam), ki bodo v ta namen »odprti« in o poteku dogodka v le teh je objavljeno na spletni strani Slovenskega združenja za klinično kemijo in laboratorijsko medicino www.szkk.si.

Priloga: ZLOŽENKA

MEDIJSKE IZJAVE v UKC Maribor:
Za izjave bo v četrtek, 2. oktobra 2014, ob 13. uri na Oddelku za laboratorijsko diagnostiko na voljo:

  • asist. mag. Evgenija HOMŠAK, mag. farm. spec., predsednica SZKKLM in
  • asist. mag. Maksimiljan GORENJAK, mag. farm. spec., predstojnik Oddelka za laboratorijsko diagnostiko UKC Maribor.

Vljudno vabljeni!

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem