DAN ODPRTIH VRAT OB SVETOVNEM DNEVU SRCA V UKC MARIBOR

28. 09. 2015

Maribor, 25. september 2015 – »Za zdravo srce vseh in povsod« je geslo letošnjega Svetovnega dneva srca, ki ga je izbrala Svetovna  zveza za srce – World Heart Federation (WHO).  Letošnjemu svetovnemu dnevu srca se pridružuje tudi Oddelek za kardiologijo in angiologijo UKC Maribor z dnevom odprtih vrat, ki bo v ponedeljek, 28. septembra 2015, v prostorih Klinike za interno medicino UKC Maribor.

Ob svetovnem dnevu srca bo velik poudarek na zdravju prijaznem okolju, ki posameznikom omogoča obvladovanje dejavnikov tveganja za nastanek bolezni srca in žilja: visok krvni tlak, previsoka vsebnost holesterola in trigliceridov v krvi, kajenje, pomanjkanje telesne dejavnosti, nezdrava prehrana, stres.

Dan odprtih vrat ob svetovnem dnevu srca bo v UKC Maribor potekal

v ponedeljek, 28. septembra, med 15. in 17. uro

v avli Klinike za interno medicino.

Mariborski strokovnjaki bodo obiskovalcem ponudili

kratko predavanje, voden ogled oddelka in funkcionalnih kapacitet

ter prikazali demonstracijski UZ pregled srca.

MEDIJSKE IZJAVE v UKC Maribor:

Za izjave bo v ponedeljek, 28. septembra 2015, ob 14.45 uri v avli (pritličje) Klinike za interno medicino na voljo:

• Doc. dr. Husam Franjo Naji, dr. med., predstojnik Oddelka za kardiologijo in angiologijo UKC Maribor.