Atrijska fibrilacija

31. 01. 2013

Maribor, 31. januar 2013 – V organizaciji Oddelka za kardiologijo in angiologijo Klinike za interno medicino UKC Maribor ter v sodelovanju z Medicinsko fakulteto bo letos potekalo strokovno srečanje z naslovom ATRIJSKA FIBRILACIJA. Strokovno srečanje bo potekalo 1. februarja v kongresnem centru hotela Habakuk (Pohorska ulica 59, Maribor). Na sedaj že tretjem elektrofiziološko usmerjenem simpoziju o atrijski fibrilaciji bodo strokovnjaki obravnavali vse novosti terapije in diagnostike omenjene  bolezni v Sloveniji.

Atrijska fibrilacija je najpogostejša motnja ritma, ki prizadene predvsem starejšo populacijo. Gre za kronično bolezen, katere pojavnost je odvisna od mnogih drugih stanj, klinični potek pa je lahko zelo različen, od povsem asimptomatske oblike pa do hude prizadetosti ob nastopu trombemboličnih zapletov. Na srečanju bodo strokovnjaki obravnavali vzroke za njen nastanek in vzdrževanje, patofiziološke posledice in klinični potek, navedli pa bodo tudi dileme, ki se pojavljajo pri obravnavi bolnikov.

Za izjave bo ob 11.50  na voljo:

•    prim. dr. Damijan Vokač, dr. med.