S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

AKTUALNO O ZDRAVLJENJU SLADKORNE BOLEZNI

12. 11. 2012

Maribor, 12. november 2012 – Ob svetovnem dnevu sladkorne bolezni, ki letos poteka pod sloganom ˝Poskrbimo za prihodnost, prepoznajmo sladkorno bolezen pravočasno!˝, bodo strokovnjaki v Mariboru razpravljali o aktualnih potekih zdravljenja sladkorne bolezni. V organizaciji Klinike za interno medicino in Oddelka za endokrinologijo in diabetologijo UKC Maribor bo v sredo, 14. novembra 2012, v veliki predavalnici prim. Zmaga Slokana (16. nadstropje kirurške stolpnice UKC Maribor) potekalo strokovno srečanje z naslovom AKTUALNO V ZDRAVLJENJU SLADKORNE BOLEZNI.

Mariborski strokovnjaki se bodo poleg zgodovine zdravljenja z insulinom dotaknili tudi uporabe insulinske črpalke v današnjem času in vse bolj pogoste sladkorne bolezni pri nosečnicah. Kot novost bodo izpostavili problematiko o diabetični nogi ter predstavili uporabo iPro-2 sistema za neprekinjeno merjenje glukoze. Namen strokovnega srečanja je izobraževanje in ozaveščanje strokovne in splošne javnosti o preprečevanju naraščajoče epidemije sladkorne bolezni.

Za izjave bo ob 12.30  na voljo:

  • prim. asist. Miro Čokolič, dr. med., predstojnik Oddelka za endokrinologijo in diabetologijo.

Program: PROGRAM

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem