AKTUALNO O ZDRAVLJENJU SLADKORNE BOLEZNI

12. 11. 2012

Maribor, 12. november 2012 – Ob svetovnem dnevu sladkorne bolezni, ki letos poteka pod sloganom ˝Poskrbimo za prihodnost, prepoznajmo sladkorno bolezen pravočasno!˝, bodo strokovnjaki v Mariboru razpravljali o aktualnih potekih zdravljenja sladkorne bolezni. V organizaciji Klinike za interno medicino in Oddelka za endokrinologijo in diabetologijo UKC Maribor bo v sredo, 14. novembra 2012, v veliki predavalnici prim. Zmaga Slokana (16. nadstropje kirurške stolpnice UKC Maribor) potekalo strokovno srečanje z naslovom AKTUALNO V ZDRAVLJENJU SLADKORNE BOLEZNI.

Mariborski strokovnjaki se bodo poleg zgodovine zdravljenja z insulinom dotaknili tudi uporabe insulinske črpalke v današnjem času in vse bolj pogoste sladkorne bolezni pri nosečnicah. Kot novost bodo izpostavili problematiko o diabetični nogi ter predstavili uporabo iPro-2 sistema za neprekinjeno merjenje glukoze. Namen strokovnega srečanja je izobraževanje in ozaveščanje strokovne in splošne javnosti o preprečevanju naraščajoče epidemije sladkorne bolezni.

Za izjave bo ob 12.30  na voljo:

• prim. asist. Miro Čokolič, dr. med., predstojnik Oddelka za endokrinologijo in diabetologijo.

Program: PROGRAM