8. september SVETOVNI DAN FIZIOTERAPIJE

07. 09. 2015

Maribor, 7. september 2015 – Inštitut za fizikalno in rehabilitacijsko medicino UKC Maribor v sodelovanju z Društvom fizioterapevtov Slovenije obeležujejo svetovni dan fizioterapije, ki bo v torek, 8. septembra 2015. Na ta dan želijo opozoriti posameznike in družbo, kako pomembna je vloga fizioterapije za ohranjanje in pridobivanje zdravja ter za dobro počutje prebivalstva.

8. september svetovni dan fizioterapije praznujejo fizioterapevti po vsem svetu. V Sloveniji je bilo leta 1954 ustanovljeno strokovno združenje Društvo fizioterapevtov Slovenije (DFS), ki je razdeljeno na več regij, med katerimi je tudi Mariborska regionalna enota (MRE). Predsednica MRE DFS Božena Primožič, dipl. fiziot., ob svetovnem dnevu fizioterapevtov opozarja na pomemben prispevek fizioterapije pri oskrbi, zdravljenju in rehabilitaciji uporabnikov kot tudi na slabšo prepoznavnost poklica fizioterapevta. Prav zato letošnji svetovni dan fizioterapije posvečajo poklicu fizioterapevta.

ZA MEDIJE:

Za medijske izjave ob svetovnem dnevu fizioterapije bodo na voljo:

• Ksenija Kmetič, dipl. fiziot., mag. posl. in ekon. ved; namestnica predsednice MRE pri DFS-SZ;
  • Jana Skodič, dipl. fiziot., tajnik MRE pri DFS-SZ;
  • Aleksandra Bedek, dipl. fiziot., vodja fizioterapevtov na Inštitutu za fizikalno in rehabilitacijsko medicino v UKC Maribor.

Priloge:

• Svetovni dan fizioterapije v UKC Maribor
  • Predlog obeležitve 8sept SDFT 2015
  • Zgibanka

Za dogovor glede termina za medijske izjave se obrnite na Center za odnose z javnostmi in marketing UKC Maribor.