60. OBLETNICA ODDELKA ZA TORAKALNO KIRURGIJO

04. 11. 2014

Maribor, 4. november 2014 – Oddelek za torakalno kirurgijo UKC Maribor letos praznuje 60 let svojega delovanja v mariborski bolnišnici. Ob tej priložnosti bodo organizirali strokovno srečanje, ki bo potekalo v petek, 7. novembra 2014, v Kongresnem centru Habakuk v Mariboru. Strokovno srečanje so razdelili v 3 sklope, kjer se bodo v prvem delu dotaknili zdravljenja bolezni pljuč, v drugem sklopu bodo obravnavali bolezni požiralnika, v tretjem pa bodo strokovnjaki predavali o različnih temah.

Razvoj medicinske znanosti in tehnologije je v preteklih desetletjih narekoval preoblikovanje bolnišnice po posameznih strokovnih področjih, ki bodo v največji meri sledila zahtevam sodobne medicine. Oddelek za torakalno kirurgijo se je v svoji 60-letni zgodovini iz skromnega odseka razvil v sodobni, strokovno visoko usposobljen torakalni center, primerljiv s podobnimi centri doma in v tujini. Številni izvrstni torakalni kirurgi so v preteklosti in še sedaj, v sodelovanju z negovalnim kadrom in ostalimi zaposlenimi, gradili ta oddelek in vseskozi stremeli k izboljšavam na strokovnem in organizacijskem področju. Ob prihajajočem jubileju predstojnik oddelka, prof. dr. Anton Crnjac, dr. med., dodaja: ˝Ob vsem tem smo skrbeli za znanstveno raziskovalno in pedagoško delo in pomembno sodelovali pri oblikovanju Klinike za kirurgijo UKC Maribor. S ponosom zremo v preteklih šestdeset let delovanja Oddelka torakalno kirurgijo UKC Maribor, s hvaležnostjo se spominjamo naših predhodnikov in učiteljev. Vizija naše prihodnosti je tesno povezana z razvojem stroke in potrebami bolnikov.˝

Povezava do programa: PROGRAM

MEDIJSKE IZJAVE:

Za izjave bo v petek, 7. novembra 2014, ob 11.30 na voljo:

• prof. dr. Anton Crnjac, dr. med. – predstojnik Oddelka za torakalno kirurgijo UKC Maribor.