5. Maribor Spine

15. 10. 2013

Maribor, 15. oktober 2013 –  Konec tedna se bodo v Mariboru ponovno srečali strokovnjaki, ki se ukvarjajo s kirurškim zdravljenjem hrbtenice in se posvetili perečim temam o sodobnem kirurškem zdravljenju obrabnostnih sprememb in poškodb hrbtenice. Oddelki za nevrokirurgijo, travmatologijo in ortopedijo UKC Maribor organizirajo 5. mednarodni simpozij z naslovom MARIBOR SPINE, ki bo potekal v petek, 18. in soboto, 19. oktobra 2013, v prostorih Hotela City Maribor (Ulica Kneza Koclja 22, Maribor).

Simpozij bo razdeljen na dva dela, kjer se bodo prvi dan strokovnjaki posvetili najnovejšim izsledkom pri zdravljenju hrbtenice, naslednji dan pa bodo udeleženci lahko v praksi preizkusili in pokazali svoje kiruško znanje. Simpoziju se bodo ponovno udeležili pomembni domači in tuji strokovnjaki. Letos si organizatorji pod taktirko dveh mariborskih spinalnih kirurgov, Matjaža Voršiča, dr. med. in doc. dr. Gregorja Rečnika, dr. med., obetajo rekordno število udeležencev ne samo iz bližnje regije, temveč iz cele Evrope, kar daje simpoziju še poseben pečat.

Predsednik organizacijskega odbora Matjaž Voršič, dr. med., o letošnjem mednarodnem simpoziju Maribor Spine pravi: »Ponosen sem, da lahko tudi v teh težkih časih, ponovno organiziramo mednarodno srečanje Maribor Spine, ki je postalo že prava tradicija. Tema letošnjega petega mednarodnega simpozija bo zajemala sodobno kirurško zdravljenje hrbtenice, predvsem pa bo poskušala odgovoriti na dilemo, kako ostati v koraku z najnovejšimi metodami zdravljenja, ki so na voljo v tujini. Letošnji simpozij je tako kot že prejšnji, pritegnil veliko število mednarodno priznanih strokovnjakov z omenjenega področja, tako iz Slovenije kot tudi iz tujine. Srečanje je že preraslo regionalne okvirje in postalo pravo mednarodno srečanje strokovnjakov, saj se ga bodo letos udeležili kirurgi iz Kanade, Velike Britanije, Švice, Nemčije, Italije, Srbije in Hrvaške. Vse to je nedvomno veliko priznanje našemu srečanju, kot tudi celotnemu UKC Maribor in kirurgom, ki se ukvarjajo s spinalno kirurgijo. Za nas, organizatorje, pa je to dodatna vzpodbuda za nadaljnje delo«.

MEDIJSKE IZJAVE:
Za izjave bosta v petek, 18. oktobra 2013 ob 10.45 na voljo:

• Matjaž Voršič, dr. med. – predsednik organizacijskega odbora Maribor Spine in
  • doc. dr. Gregor Rečnik, dr. med.