S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

40. OBLETNICA DIALIZE V UKC MARIBOR Z MEDNARODNO UDELEŽBO

31. 03. 2014

Maribor, 31. marec 2014 – Oddelek za dializo v sodelovanju z Oddelkom za nefrologijo UKC Maribor, Medicinsko fakulteto UM in Slovenskim nefrološkim društvom organizirajo strokovno srečanje namenjeno obeležitvi 40. obletnice dialize v Mariboru. Dvodnevno srečanje bo potekalo 4. in 5. aprila 2014 v prostorih Medicinske fakultete Univerze v Mariboru. 

Povabljeni predavatelji prihajajo iz UKC Maribor in UKC Ljubljana (Klinični oddelek za nefrologijo in Center za dializo). Sodelovali bodo tudi mladi zdravniki iz vse Slovenije, ki raziskujejo na področju nefrologije, dialize in transplantacije ter medicinske sestre s področja dialize, nefrologije in transplantacije iz različnih dializnih centrov v Sloveniji. Poleg domačih predavateljev se bosta srečanja udeležila tudi dva mednarodno uveljavljena strokovnjaka, prof. dr. Alexander Rosenkranz iz LKH Graz, Avstrija, ki je v LKH predstojnik Oddelka za nefrologijo in dializo ter prof. dr. Volker Wizemann iz Giessna, Nemčija, ki je eden od pionirjev izvajanja hemodiafiltracije.


Srečanje je namenjeno internistom, zdravnikom in medicinskim sestram, ki obravnavajo bolnike s končno ledvično odpovedjo (dializa, nefrologija, intenzivna medicina, radiologija, žilna kirurgija, abdominalna kirurgija, urologija, družinska medicina), študentom medicine in študentom zdravstvene nege in zdravstvenih ved.

Povezava do programa: PROGRAM


MEDIJSKE IZJAVE:

Za izjave bo v petek, 4. aprila 2014, ob 13. uri na voljo:

  • doc. dr. Robert EKART, dr. med., predsednik organizacijskega odbora in predstojnik Oddelka za dializo UKC Maribor.


Vljudno vabljeni!

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem