40. OBLETNICA DIALIZE V UKC MARIBOR Z MEDNARODNO UDELEŽBO

31. 03. 2014

Maribor, 31. marec 2014 – Oddelek za dializo v sodelovanju z Oddelkom za nefrologijo UKC Maribor, Medicinsko fakulteto UM in Slovenskim nefrološkim društvom organizirajo strokovno srečanje namenjeno obeležitvi 40. obletnice dialize v Mariboru. Dvodnevno srečanje bo potekalo 4. in 5. aprila 2014 v prostorih Medicinske fakultete Univerze v Mariboru.

Povabljeni predavatelji prihajajo iz UKC Maribor in UKC Ljubljana (Klinični oddelek za nefrologijo in Center za dializo). Sodelovali bodo tudi mladi zdravniki iz vse Slovenije, ki raziskujejo na področju nefrologije, dialize in transplantacije ter medicinske sestre s področja dialize, nefrologije in transplantacije iz različnih dializnih centrov v Sloveniji. Poleg domačih predavateljev se bosta srečanja udeležila tudi dva mednarodno uveljavljena strokovnjaka, prof. dr. Alexander Rosenkranz iz LKH Graz, Avstrija, ki je v LKH predstojnik Oddelka za nefrologijo in dializo ter prof. dr. Volker Wizemann iz Giessna, Nemčija, ki je eden od pionirjev izvajanja hemodiafiltracije.

Srečanje je namenjeno internistom, zdravnikom in medicinskim sestram, ki obravnavajo bolnike s končno ledvično odpovedjo (dializa, nefrologija, intenzivna medicina, radiologija, žilna kirurgija, abdominalna kirurgija, urologija, družinska medicina), študentom medicine in študentom zdravstvene nege in zdravstvenih ved.

Povezava do programa: PROGRAM

MEDIJSKE IZJAVE:

Za izjave bo v petek, 4. aprila 2014, ob 13. uri na voljo:

• doc. dr. Robert EKART, dr. med., predsednik organizacijskega odbora in predstojnik Oddelka za dializo UKC Maribor.