3. OSTEOLOŠKI DNEVI

20. 10. 2011

Oddelek za endokrinologijo in diabetologijo UKC Maribor ter Medicinska fakulteta Univerze v Mariboru soorganizirata 3. OSTEOLOŠKE DNEVE, ki bodo potekali v petek, 21. oktobra in v soboto, 22. oktobra 2011, v Veliki predavalnici Medicinske fakultete (Slomškov trg 15, Maribor).

Ob svetovnem dnevu osteoporoze, ki ga vsako leto obeležujemo 20. oktobra,  bodo potekali 3. Osteološki dnevi. Dvodnevno strokovno srečanje bo letos prvič mednarodno obarvano, saj se ga bodo poleg priznanih slovenskih strokovnjakov udeležili tudi predavatelji iz Avstrije, Velike Britanije in sosednje Hrvaške.

Osteoporoza je opredeljena kot bolezen okostja, za katero je značilna zmanjšana trdnost kosti in posledično povečano tveganje za zlome. Je najbolj razširjena presnovna kostna bolezen in postaja eden glavnih svetovnih zdravstvenih in socialno-ekonomskih problemov. Z nekaterimi težavami omenjene bolezni se bodo udeleženci seznanili in soočili tudi na letošnjem strokovnem srečanju.

Prim. asist. Miro Čokolič, dr. med. o 3. Osteoloških dnevih pravi: »Menim, da smo v vseh teh letih prehodili pot v dobro bolnikov kot tudi zdravnikov. Vesel sem, da bodo tudi letošnji Osteološki dnevi kvalitetni ter bodo dosegli zavidljivo domačo in mednarodno udeležbo. V prvi vrsti pa želimo pomagati bolnikom, da bo podaljšana življenjska doba nudila dostojno in kakovostno življenje, saj si prizadevamo dodati življenja letom ne pa samo leta življenju.«

Povezava do dokumenta v pdf obliki: DOKUMENT

Povezava do programa: PROGRAM