S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

26. SREČANJE IZ PRAKSE ZA PRAKSO

20. 05. 2015

Maribor, 20. maj 2015 – Klinika za interno medicino UKC Maribor v sodelovanju z Medicinsko fakulteto Univerze v Mariboru (UM), Zdravniškim društvom Maribor in Združenjem internistov Slovenskega zdravniškega društva (SZD) organizira že 26. srečanje internistov in zdravnikov družinske medicine. Dvodnevno strokovno srečanje bo potekalo v petek, 22. in soboto, 23. maja 2015, v prostorih Medicinske fakultete UM. 

Osrednja tema letošnjega srečanja je starost in starostnik, predvsem v luči internističnih bolezni. Ker pa so starostniki v veliki večini polimorbidni, je srečanje posledično zanimivo tudi za specialiste drugih strok. 

Na uvodnem predavanju bodo podana izhodišča za ponovno vzpostavitev geriatrične medicine v Sloveniji, potem pa bo sledilo pregledno predavanje o uporabi zdravil pri starostniku. Med dvodnevnim srečanjem bo obdelana problematika starostnikov na področju kardiologije (aortna stenoza, koronarna bolezen), hipertenzije, endokrinologije (bolezni ščitnice, sladkorna bolezen), pulmologije (pljučni rak, astma), nefrologije (s prikazom uporabe novih antikoagulantnih zdravil ob okrnjeni ledvični funkciji), gastroenterologije (s poudarkom na endoskopskih posegih pri tej skupini bolnikov), predstavljena bo tudi obravnava starostnika na področju hematologije, revmatologije in intenzivne medicine. V okviru srečanja bo tudi simpozij Celostna obravnava bolnika s psoriazo. 

Organizatorji srečanja v dveh dneh pričakujejo od 200 do 250 udeležencev. Kot vsa leta doslej, so tudi letos pripravili recenziran zbornik predavanj s prispevki vseh predavateljev.

Povezava do vabila: VABILO

Za izjave bo v petek, 22. maja 2015, ob 10.30 na Medicinski fakulteti Maribor na voljo: 

  • prof. dr. Radovan Hojs, dr. med., predsednik organizacijskega odbora in strokovni vodja Klinike za interno medicino UKC Maribor.

Vljudno vabljeni!

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem