25. srečanje internistov in zdravnikov družinske medicine – IZ PRAKSE ZA PRAKSO

15. 05. 2014

Maribor, 15. maj 2014 – Na jubilejnem 25. tradicionalnem srečanju zdravnikov internistov in zdravnikov družinske medicine, IZ PRAKSE ZA PRAKSO, ki se bo letos odvijalo 16. in 17. maja v prostorih nove Medicinske fakultete (MF) UM, bodo predavatelji in zainteresirana strokovna javnost prisluhnili številnim izkušnjam in novostim na vseh področjih interne medicine. Ob tej posebni priložnosti so organizatorji srečanja povabili tudi goste iz tujine, ki so jim pomagali že od vsega začetka organiziranja srečanj, posebej bi izpostavili prof. dr. G. Krejsa, dr. med., bivšega predstojnika Klinike za interno medicino Medicinske univerze v Gradcu.

Letošnje teme srečanje bodo posvečene predstavitvam raziskovalnih nalog na MF UM s področja interne medicine, novostim na področju reanimacijskih postopkov, zdravljenja ankilozirajočega spondilitisa, vrednotenja sprememb v krvni sliki, sodobnim diagnostičnim postopkom v gastroenterologiji, intervencijski kardiologiji ter smernicam antitrombotične zaščite, posledicam arterijske hipertenzije na ledvicah, epidemiološkim spremembam v pulmologiji, stopenjski diagnostiki pri boleznih ščitnice, celoviti obravnavi bolnikov s sladkorno boleznijo ter napotitvam v endokrinološko ambulanto.

Na dvodnevnem srečanju pričakujejo več kot 240 udeležencev. Tako zdravnikom kot študentom pa bo zelo koristil tudi zbornik predavanj. Srečanja, ki so jih mariborski internisti prvič organizirali leta 1989, so se dobro uveljavila in se uspešno postavljajo ob bok številnim strokovnim srečanjem z mnogo daljšo tradicijo.

Povezava do vabila in programa: VABILO IN PROGRAM

MEDIJSKE IZJAVE:
Za izjave bo v petek, 16. maja 2014 ob 10.30 na voljo:

• prof. dr. Radovan Hojs, dr. med., predsednik organizacijskega odbora.