S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

20. JUBILEJNO SREČANJE SEKCIJE ZA OTROKE DPABS

03. 11. 2014


Maribor, 30. oktober 2014 – Sekcija za otroke Društva pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije (DPABS) prireja 20. jubilejno srečanje DPABS v veliki predavalnici prim. dr. Zmaga Slokan v 16. nadstropju Klinike za kirurgijo UKC Maribor. Slavnostno srečanje bo potekalo v ponedeljek, 3. novembra 2014, ob 15. uri.

Društvo sekcije za otroke DPABS se je ob svoji ustanovitvi leta 1992 imenovalo Društvo pljučnih bolnikov Slovenije, ki je vse do danes ohranilo geslo: ˝Zdrav dih za navdih!˝. Društvo je vsa leta organiziralo šole in predavanja o aktualnih temah, okrogle mize ter organiziralo strokovne izlete. Po 20-ih letih aktivnega delovanja na področju zdravljenja otrok s pljučnimi boleznimi so se odločili, da jubilej temu primerno strokovno podprejo.

V ta namen bodo na srečanju obravnavali nekaj aktualnih tem zdravljenja otrok: virusne infekcije dihal pri otrocih, prepoznava in vzroki dihalne stiske pri otrocih, alergijski nahod, značilnosti otroške astme, šola za otroke z astmo, pravilna inhalacijska terapija in meritve pretoka zraka, dihalne vaje in respiratorna fizioterapija, alergijske reakcije na hrano pri otrocih, srbeča koža.

Ob zaključku srečanja bodo zaslužnim članom DPABS podelili posebna priznanja za dolgoletno strokovno podporo in uspešno delovanje v društvu.

MEDIJSKE IZJAVE:

Za izjave bo v ponedeljek, 3. novembra 2014, ob 14. uri na voljo:

  • prim. Aleksander Brunčko, dr. med. , predsednik Sekcije za otroke DPABS,
  • Špela Žnidaršič Reljič, dr. med., specialistka pediatrije, Otroški dispanzer, Zdravstveni dom Maribor in
  • asist. dr. sci. Maja Skerbinjek Kavalar, dr. med., Privatna pediatrična ambulanta

Vljudno vabljeni!

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem