13. Mednarodni kongres o rasti in klinični auksologiji

15. 09. 2014

Maribor, 15. september 2014 – Klinika za pediatrijo UKC Maribor v sodelovanju z Mednarodnim združenjem za proučevanje človekove rasti in klinične auksologije (ISGA) ter Zdravniškim društvom Maribor organizira 13. Mednarodni kongres o rasti in klinični auksologiji. Strokovno srečanje bo potekalo od četrtka, 18. do sobote, 20. septembra 2014 v Kongresnem centru Habakuk.

Prvič se bodo na slovenskih tleh domačim strokovnjakom pridružili mednarodni strokovnjaki, iz kar 19 držav, pri predstavitvi dosežkov v preučevanju in razumevanju otrokove rasti in razvoja. Strokovnjaki se zavedajo, da številni dejavniki vplivajo na rast, ob tem pa je veliko staršev zaskrbljenih: »Je z mojim otrokom vse v redu? Poteka njegov razvoj po pričakovanju? Številni otroci imajo tudi kronične bolezni, zato se starši bojijo, ali bodo kljub celiakiji ali kronični ledvični odpovedi zrasli kot njihovi vrstniki«.

V današnjem času se veliko otrok in njihovih staršev posveča intenzivnejši športni aktivnosti in se ob tem sprašujejo: »Do kod je šport za mojega otroka koristen? Kje so meje intenzivne telesne vadbe za njegovo zdravje in rast? Komu naj pri tem zaupam? Ali še velja Mens sana in corpore sano? Ali je šport tržna niša, naši otroci pa akterji izpolnjevanja ambicij klubov in staršev?«. Na vsa ta vprašanja bodo skozi ugotovitve odgovarjali slovenski in tuji priznani strokovnjaki na mednarodnem kongresu v Mariboru. Za medije pa bo dan pred srečanjem potekala novinarska konferenca, na kateri bodo organizatorji predstavili osrednje teme srečanja.

NOVINARSKA KONFERENCA:

Novinarska konferenca bo potekala
v sredo, 17. septembra 2014, ob 12. uri
v sejni sobi Klinike za pediatrijo UKC Maribor.

Govorci na novinarski konferenci:
prim. asist. mag. Martin Bigec, dr.med.,spec.,
predsednik Organizacijskega odbora
in
prof. Horacio Lerrajaga (Buenos Aires),
predsednik Mednarodnega združenja za proučevanje človekove rast in klinične auksologije (ISGA).