Študentje bodo otrokom na Kliniki za pediatrijo pričarali praznično vzdušje

09. 12. 2013

Maribor, 9. december 2013 – Na Kliniki za pediatrijo UKC Maribor bodo v torek, 10. decembra ob 14. uri v sejni sobi Klinike za pediatrijo bolne otroke obiskali študentje iz Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) in Kluba študentskih in dijaških družin Maribor (KŠDDM). Malim bolnim junakom bodo predali izdelke in darila, ki so jih pripravljali v dobrodelni ustvarjalni delavnici ter skupaj z njimi okrasili božično drevo.

Minuli teden so v Študentskem kulturno prireditvenem centru ŠTUK potekale ustvarjalne delavnice, na katerih so sodelavci ŠOUM ter člani KŠDDM  izdelovali božične okraske in voščilnice. Na delavnicah so sodelovali tudi študenti, ki so v Mariboru na študijski izmenjavi. Vse izdelke bodo uporabili na Kliniki za pediatrijo, otroci pa bodo prejeli tudi simbolična božična darila. Na koncu  bodo študentje skupaj z otroci okrasili božično drevo, otrokom razdelili voščilnice in jim s prijetnim druženjem skušali pričarati čim bolj praznično vzdušje.