Študenti bodo darovali ½ litra krvi

14. 04. 2014

Maribor, 14. april 2014 – Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), pod okriljem Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), skupaj s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP) in z lokalnimi študentskimi klubi, organizira tradicionalni Študentski krvodajalski teden po vsej Sloveniji. Mariborski študentje bodo lahko darovali kri danes, v ponedeljek, 14. aprila 2014, in v torek, 15. aprila 2014. Študentske organizacije in študentski klubi s sloganom »Častim 1/2 litra!«, v tem tednu pozivajo vse študente, naj se v čim večjem številu odločijo za darovanje življenjsko pomembne tekočine. Strokovno osebje na Centru za transfuzijsko medicino (CTM) UKC Maribor je na študentski krvodajalski teden dobro pripravljeno, saj, kot vsako leto, pričakujejo veliko število študentov krvodajalcev.

Mariborski študentje bodo lahko darovali kri v dveh terminih:

• v ponedeljek, 14. aprila 2014, v dvorani ŠTUK (Gosposvetska cesta 83, Maribor) od 9. do 14. ure in
  • v torek, 15. aprila 2014, v Centru za transfuzijsko medicino (CTM) UKC Maribor (Ljubljanska 5, Maribor) od 8. do 15. ure.

Vsak študent krvodajalec po odvzemu krvi prejme malico in simbolično darilo.

MEDIJSKE IZJAVE:
Za izjave bodo v torek, 15. aprila ob 10. uri v čakalnici CTM UKC Maribor na voljo:

• Bojana Bizjak, dr. med. – Center za transfuzijsko medicino UKC Maribor in
  • Alijana Pintar – vodja Vseslovenskega krvodajalskega tedna v Maribor.

Prav tako bosta za medijske izjave v ponedeljek, 14 .aprila ob 13. uri, na ŠTUK-u na voljo predsednik ŠOUM Alen Brkić ter rektor Univerze v Mariboru Danijel Rebolj.