Študenti bodo darovali ½ litra krvi

07. 10. 2013

Maribor, 7. oktober 2013 –  Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), pod okriljem Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), skupaj s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP) in z lokalnimi študentskimi klubi, organizira tradicionalni Študentski krvodajalski teden po vsej Sloveniji. Mariborski študentje bodo lahko darovali kri v torek, 8. oktobra 2013 in v sredo, 9. oktobra 2013. Študentske organizacije in študentski klubi s sloganom »Častim ½ litra!«, pozivajo vse študente, naj se v čim večjem številu odločijo za darovanje življenjsko pomembne tekočine. Strokovno osebje na Centru za transfuzijsko medicino (CTM) UKC Maribor je na študentski krvodajalski teden dobro pripravljeno, saj, kot vsako leto, pričakujejo veliko število študentov krvodajalcev.

Mariborski študentje bodo lahko darovali kri v dveh terminih:

• v torek, 8. oktobra 2013, v Centru za transfuzijsko medicino (CTM) UKC Maribor (Ljubljanska 5, Maribor)  od 8. do 15. ure in

• v sredo, 9. oktobra 2013, v dvorani ŠTUK (Gosposvetska cesta 83, Maribor) od 9. do 14. ure.

Vsak študent krvodajalec po odvzemu krvi prejme malico in simbolično darilo. Študentska organizacija univerze v Mariboru (ŠOUM) bo v torek, 8. oktobra, poskrbela za prevoze študentov krvodajalcev izpred študentskih domov in središča mesta do UKC Maribor.

MEDIJSKE IZJAVE:
Za izjave bodo v torek, 8. oktobra ob 10. uri v čakalnici CTM UKC Maribor na voljo:
•    Bojana Bizjak, dr. med. – Center za transfuzijsko medicino UKC Maribor,
•    Špela Lipošek – podpredsednica ŠOUM in
•    Alijana Pintar – vodja Vseslovenskega krvodajalskega tedna v Maribor.