Preskoči na vsebino
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
slovenski jezik angleški jezik nemški jezik ruski jezik kitajski jezik Dostopnost Išči

Priprava na starševstvo

Bodoči starši, dobrodošli.

Porodnišnica v Mariboru za vas ponovno odpira vrata. Po dveletni pavzi boste ponovno lahko »sedli v klopi« in se udeležili predavanj o nosečnosti, porodu in poporodnem obdobju. Poučna in zanimiva predavanja pripravljamo izkušeni predavatelji, in sicer diplomirane babice in babičarji, diplomirane medicinske sestre, zdravniki specialisti porodništva in ginekologije, zdravniki specialisti pediatrije, zdravniki specialisti anesteziologije, specializirana klinična psihologinja, zdravnica dentalne medicine in diplomirana fizioterapevtka.

Za vas smo pripravili dva sklopa predavanj. Prvi sklop predavanj je namenjen nosečnicam in njihovim spremljevalcem od 10. do 28. tedna nosečnosti. Drugi sklop predavanj je namenjen nosečnicam in njihovim spremljevalcem od 28. tedna nosečnosti naprej. Vsa predavanja so omejena na 70 udeležencev (35 parov) in potekala bodo v kirurški stolpnici v veliki predavalnici v 16. nadstropju. Le praktični del izobraževanja bo potekal v prvem nadstropju porodnišnice v dnevnem prostoru. Program predavanj je naveden na spodnji modri povezavi. Zaradi omejitve števila udeležencev je pomembna predhodna prijava.

Skrb o zasedenosti mest je odvečna, saj bodo priprave na starševstvo potekale vsak mesec. Ob tem vas vabimo, da redno spremljate našo spletno stran in Facebook stran UKC Maribor, kjer vas bomo sproti obveščali o terminih predavanj.

Se že veselimo srečanja z vami.

Vabljeni!


PRIJAVE


Za informacije v zvezi s porodom se obrnite na Oddelek za perinatologijo. Drage nosečnice in partnerji, v kolikor imate vprašanje za naše babice, jim lahko pišete na e-naslov babicaodgovarja@ukc-mb.si


Video predavanja so objavljena na povezavi: klik

Kratek risani film "Nosečnost brez alkohola":
http://www.nijz.si/sl/za-nosecnost-brez-alkohola-in-zascito-se-nerojenih-otrok-pred-skodljivimi-ucinki-alkohola
Prispevek "Alkohol in nosečnost":
http://www.infomosa.si/clanki/strokovni-prispevek-alkohol-in-nosecnost.html

Knjižica "Novorojenček" -> tukaj


Psihološka priprava na porod

Vloga zdravnika med nosečnostjo

Porodne dobe

Novorojenček - knjižica

Nega žene v poporodnem obdobju

Dnevni prostorPorodna sobaOgrejevalna mizica za oskrbo novorojenčka po poroduTehtnica in korito za merjenje dolžine novorojenčka

Predprostor sprejemne ambulante

Sprejemna ambulanta