S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Delovni čas in naročanje

AMBULANTE INŠTITUTA ZA FIZIKALNO IN REHABILITACIJSKO MEDICINO  se nahajajo v pritličju STAVBE 1, vhod 1D.

Delovni čas ambulant za fizikalno in rehabilitacijsko medicino je od 7.30 do 15.30 ure.

Ordinacijski čas ambulant je od 8.30 do 13.00 ure.

Ambulantna rehabilitacijska obravnava na IFRM je namenjena bolnikom po operacijah, svežih poškodbah ali akutnih obolenjih po hospitalizaciji, obnovitveni rehabilitaciji bolnikov s funkcionalnimi ali nevrološkimi izpadi, kjer je še pričakovati izboljšanje ter v primeru, da fiziater ugotovi potrebo po hidroterapiji. Ostalim bolnikom s kroničnimi težavami predpišejo ustrezno fizioterapevtsko obravnavo in so napoteni k zunanjim izvajalcem.

Bolnikov po že opravljenem zdraviliškem zdravljenju, kadar gre za obravnavo istega stanja, ne sprejemajo nazaj na terapijo.

Delovnih nalogov za izvajanje fizioterapije in delovne terapije ne sprejemajo.
Za vsako storitev na Inštitutu je potreben predhodni pregled pri specialistu fizikalne in rehabilitacijske medicine (fiziater). Na pregled se lahko bolniki naročijo po klasični pošti, osebno ali po telefonu.

Naročanje:
Osebno: z napotnico vsak delovni dan v času naročanja.
Telefonsko: na številko 02/321 16 81 med 8.00 in 10.00, vendar je potrebno v 5. delovnih dneh dostaviti napotnico za fiziatra.
Po klasični pošti: napotnico za fiziatra pošljete po pošti na naslov: UKC Maribor, Inštitut za fizikalno in rehabilitacijsko medicino, Ljubljanska ul. 5, 2000 Maribor o datumu in uri pregleda boste pisno obveščeni.

Nujnih pregledov v rehabilitaciji po sklepu razširjenega strokovnega kolegija za fizikalno in rehabilitacijsko medicino ni. Pacienti napoteni pod nujno se naj osebno oglasijo na IFRM do 10.00 in bodo tekom dopoldneva triažirani.

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
SL EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem