S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Za bolnike in svojce

SPREJEM
Za sprejem na oddelek potrebujete kartico zdravstvenega zavarovanje ali ustrezno dokazilo o zavarovanju, ki vam ju po vnosu podatkov takoj vrnemo. Če ste sprejeti v času dežurstva, dobite kartico prvi delovni dan.
Kadar kartica zdravstvenega zavarovanje ni veljavna, morate osvežiti podatke na enem od samopostrežnih terminalov. V bolnišnici sta nameščena dva, pri vhodu v bolnišnico in v avli kirurške stolpnice. V takem primeru morate kartico sami oddati v pisarni oddelka.

ODPUST
Po vsakem zdravljenju na oddelku boste dobili odpustnico. Večinoma boste ob odpustu prejeli začasno odpustnico z navodili in priporočili. Stalno odpustnico boste prejeli po pošti na naslov, ki je naveden na kartici zdravstvenega zavarovanja.
Če odpustnice ne želite prejeti po pošti morate na to obvezno opozoriti odgovorno medicinsko sestro ob odpustu. Odpustnico nato dvignete s kartico zdravstvenega zavarovanje v pisarni oddelka. Svetujemo vam, da na tel. št. (02) 321 24 36 med 8.00 in 15.00 uro preverite, ali je odpustnica že pripravljena.

HISTOLOŠKI IZVIDI
Morebitne histološke izvide vam bomo, skupaj s priporočili, ki se nanašajo na izvid, poslali po pošti na isti naslov.

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem