S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Raziskovalna, publicistična in pedagoška dejavnost


Urgentni center je v razvoju. Kljub izjemnim delovnim obremenitvam pa zdravniki, ki so redno zaposleni, in tisti, ki so pri nas občasno, izvajajo strokovno pedagoško in raziskovalno dejavnost z uvajanjem novih organizacijskih in strokovnih sprememb z namenom nenehnega napredka pri delu za paciente. Smo učni oddelek za izvajanje pripravništva za zdravnike, prav tako za bodoče medicinske sestre, zato izvajamo del učnega procesa za Medicinsko Fakulteto v Mariboru in Fakulteto za zdravstvene vede v Mariboru ter Srednjo zdravstveno šolo v Mariboru. Smo nosilci izvajanja strokovnih tečajev temeljnih postopkov oživljanja (TPO) za vse zaposlene v UKC Maribor, izvajamo tudi strokovne tečaje oživljanja (ILS) za zdravnike in diplomirane medicinske sestre UKC Maribor.


(Tudi) Mladi zdravniki specializanti so izjemno aktivni v izvajanju strokovnih izobraževanj in tudi raziskovalnega dela.


Predstojnik oddelka je ustanovitelj in predsednik Zdravniškega društva ATLS Slovenija in tudi avtor strokovnih prispevkov v mednarodni strokovni literaturi. Med sedanjimi in bodočimi zdravniki so tudi inštruktorji mednarodnih tečajev ATLS in ALS, med sestrskim kadrom tudi inštruktorica mednarodnega tečaja ATCN za diplomirane medicinske sestre.

Telefonska centrala - informacije02/321 1000 Nujna medicinska pomoč Nujna medicinska pomoč 112

© UKC Maribor 2019
Pravne informacije | Kontakt | Avtorji
EN DE RU CN
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem