Natisni | A+ Aa BARVNA SHEMA
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja.
MENI VSEBINA

Ob svetovnem dnevu ledvic Dan odprtih vrat v UKC Maribor

07.03.2018

Obvestila

LEDVICE IN ZDRAVJE ŽENSK:
VKLJUČI SE, CENI SE, INFORMIRAJ SE

 

 

V četrtek, 8. marca 2018, obeležujemo svetovni dan ledvic, ki je posvečen ozaveščanju o kronični ledvični bolezni. Letošnji slogan ˝Vključi se, ceni se, informiraj se˝ še posebej opozarja na ledvične bolezni pri ženskah.

 

Svetovnemu dnevu ledvic se tudi letos pridružujejo medicinske sestre Klinike za interno medicino (iz Oddelka za nefrologijo in Oddelka za dializo). Med 8. in 14. uro bodo pripravile stojnice v avli Klinike za interno medicino (stavba 2 na zemljevidu:  https://www.ukc-mb.si/fileadmin/bolnisnica/zemljevid/zem2016.JPG ) in avli Klinike za kirurgijo (stavba 1, vhod 1C). Na Kliniki za pediatrijo (stavba 4) bodo zdravniki in medicinske sestre prav tako svetovale otrokom in staršem.

 

Medicinske sestre bodo obiskovalcem stojnic izmerile krvni tlak, krvni sladkor, jih seznanile s tveganji za kronično ledvično bolezen in jim ponudile različna zdravstveno vzgojna gradiva. Prav tako bo vsak obiskovalec stojnice lahko oddal urin za laboratorijski pregled na prisotnost beljakovin v urinu (potrebno bo zapisati ime in priimek, leto rojstva in polni naslov, da lahko zdravnik potem v primeru patološkega izvida posameznika tudi obvesti).

 

Več o svetovnem dnevu ledvic: https://www.svetovnidanledvic.org/

 

MEDIJSKE IZJAVE:

Za medijske izjave bo v četrtek, 8. 3. 2018, ob 10. uri v avli Klinike za interno medicino na voljo:

·         izr. prof. dr. Sebastjan Bevc, dr. med. – predstojnik Oddelka za nefrologijo UKC Maribor.

 

Telefonska centrala - informacije 02/321 1000 Nujna medicinska pomoč 112

Image
Image
© UKC Maribor 2015

Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%