Oddelek za REPRODUKTIVNO MEDICINO IN GINEKOLOŠKO ENDOKRINOLOGIJO
MENI VSEBINA

Ambulanta za zdravljenje neplodnosti, naročanje na preglede in preiskave

/

Mora mož/partner na čisto vse preiskave oz. posege hoditi z menoj?

Na večino preiskav oz. posegov lahko pridete sami. Ko bo prisotnost moža/partnerja obvezna, vas bomo na to predhodno opozorili.

Ali bo vse preiskave in posege, na katere bova z možem/partnerjem naročena v času zdravljenja, opravil isti zdravnik, ki naju vodi v Ambulanti za zdravljenje neplodnosti?

Zaradi organizacije dela v našem centru in zaradi timskega pristopa ni možno, da bi vse preiskave oz. posege, na katere pridete v času zdravljenja, opravil zdravnik specialist, ki vas vodi v Ambulanti za zdravljenje neplodnosti. Kljub temu bo vaša obravnava kakovostna, kontinuirana in usmerjena v vaše specifične potrebe.

Ali lahko moževo/partnerjevo seme, ki ga da doma, prinesem v ambulanto sama?

Ne, mož/partner mora seme prinesti osebno, ni pa nujno in potrebno, da z njim pridete vi. Ob predaji semena v ambulanti preverimo njegovo identiteto, prav tako s svojim podpisom jamči, da je vzorec semena, ki ga je prinesel, njegov. Navodila za dajanje semena doma in transport v našo ambulanto ter ustrezno posodico za oddajo semena dobite pri medicinski sestri v naši ambulanti.

Kako se pripravim za ultrazvočno preiskavo?

Vaginalno ultrazvočno preiskavo izvajamo ob praznem sečnem mehurju. Zaradi lastnega udobja vam svetujemo, da na preiskavo pridete v krilu, s seboj pa lahko prinesete tudi copate.

Kako se pravilno naročim na kakršnekoli nadaljnje preiskave ali posege, na katere sem bila napotena v vaši ambulanti?

Ne glede na to ali se naročate po telefonu ali po elektronski pošti, morate navesti naslednje podatke: preiskavo ali poseg na katerega se naročate, vaše ime in priimek, datum rojstva, številko kartoteke, prvi dan zadnje menstruacije in dolžino menstrualnega ciklusa.

V vaši ambulanti sva z možem/partnerjem dobila napotnice za določene preiskave. Lahko kakšne od njih opraviva v drugi ustanovi ali morava vse opravljati v UKC Maribor?

Zaželeno je, da preiskave, ki so na voljo v UKC MB, opravite tukaj. Za določene preiskave lahko izdamo napotnice veljavne samo v UKC MB. Določene preiskave sicer lahko opravite v drugih zdravstvenih ustanovah, vendar se morate o tem prej pogovoriti z zdravnikom specialistom, ki vas obravnava v Ambulanti za zdravljenje neplodnosti. Preiskave, ki v UKC MB niso možne, opravite v ustrezni zdravstveni ustanovi, kamor vas napotimo.

Kaj moram prinesti na prvo obravnavo?

Ko vas naročimo na obravnavo, nam morate v roku 5 - 7 delovnih dni poslati napotnico, ki vam jo izstavi izbrani ginekolog. Zaželeno je, da prideta na prvi razgovor oba s partnerjem. V primeru, da pridete sami, prinesite poleg svoje tudi partnerjevo zdravstveno izkaznico in njegovo napotnico, ki mu jo izda izbrani osebni zdravnik. V kolikor že imate kakršnekoli izvide povezane z zdravljenjem neplodnosti ali kakšnimi kroničnimi boleznimi, s seboj prinesite fotokopije le-teh. Menstruacija ni ovira.

Kakšna je čakalna doba za prvo obravnavo?

Čakalna doba za prvo obravnavo je a paciente zavarovane preko ZZZS 5 - 6 mesecev. Čakalna doba za samoplačnike je do 30 dni.

Kako se naročim na zdravljenje v vaši ambulanti?

Na telefonski številki 02 321 2462 smo dosegljivi od ponedeljka do petka med 9.00 in 12.00, naročite pa se lahko tudi preko elektronske pošte na naslov ivf.mb@ukc-mb.si. Ob prijavi potrebujemo vaše ime, priimek, datum rojstva, točen naslov in kontaktno telefonsko številko. Prosimo, upoštevajte, da v popoldanskem in nočnem času, ob sobotah, nedeljah in praznikih nismo telefonsko dosegljivi. Vsa elektronska pošta se pregleda prvi delovni dan po vikendu ali prazniku.

02 321 24 62

Od pon. do pet.
9:00 - 12:00

ivf.mb@ukc-mb.si


SL HR RU
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem