Oddelek za REPRODUKTIVNO MEDICINO IN GINEKOLOŠKO ENDOKRINOLOGIJO
MENI VSEBINA

Nepojasnjen vzrok neplodnosti

 

Pri približno 25 % parov z običajnimi preiskavami vzroka za neplodnost ne odkrijemo ne pri ženski ne pri moškem. Če ima moški normalen izvid semenskega izliva, ženska pa potrjene ovulacije, ohranjene jajcevode, pravilno oblikovano maternično votlino in normalno rezervo jajčnika, govorimo o nepojasnjeni neplodnosti. Možnost za spontano zanositev je manjša, če je ženska starejša od 35 let in če neplodnost traja več kot dve leti. 

 

Možni vzroki za nepojasnjeno neplodnost so prikrite motnje v razvoju foliklov, ovulaciji, lutealni fazi menstrualnega ciklusa in v kakovosti semenskega izliva ter pri oploditvi in ugnezditvi zarodkov. Nepojasnjena neplodnost je v mnogih primerih posledica prepleta neugodnih dejavnikov, kot sta npr. starost ženske, ki presega 35 let, in slabši, a še normalni izvid spermiograma, ki vsak zase sicer ne bi povzročala neplodnosti.

 

 

 

 

 

02 321 24 62

Od pon. do pet.
9:00 - 12:00

ivf.mb@ukc-mb.si


HR RU
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem