Oddelek za REPRODUKTIVNO MEDICINO IN GINEKOLOŠKO ENDOKRINOLOGIJO
MENI VSEBINA

OBVESTILA

V skladu z vladnimi ukrepi, priporočili NIJZ in ukrepi UKC Maribor veljavnimi v času pandemije
koronavirusa (SARS-CoV-2) izvajamo vse programe v zmanjšanem obsegu.


Prve in kontrolne preglede ter spermiograme opravljamo, kot so naročeni. V kolikor bo prišlo do
sprememb že dodeljenih terminov, bomo naročene paciente kontaktirali po telefonu, mailu ali SMS.


Programe OBMP (intrauterine inseminacije, stimulacije in punkcije foliklov ter prenose odmrznjenih zarodkov) izvajamo, vendar je možno, da bomo določeno število parov morali v določenem mesecu zavrniti in jih prerazporediti v naslednji mesec (glede na obremenjenost). Odločitev glede razporejanja je v pristojnosti predstojnika oddelka in njegove namestnice.


V skladu z ukrepi UKC Maribor in glede na klinično prakso v EU je smiselno, da testiramo vse pacientke pred punkcijo foliklov v splošni anesteziji na prisotnost SARS-CoV-2. V primeru pozitivnega testa punkcija odpade.


Operativni programi: operativnih posegov v narkozi (laparoskopije, histeroskopije, THL, biopsije testisov) trenutno ne izvajamo. Ambulantne histeroskopije izvajamo v zmanjšanem obsegu.


Na preglede/storitve lahko pridete le, če ste popolnoma zdravi. Prav tako je pomembno, da v zadnjih 14 dnevih pred terminom pri nas niste imeli vi ali člani vašega skupnega gospodinjstva znakov respiratorne okužbe (npr. kašelj, bolečine v žrelu, kihanje, izcedek iz nosu, oteženo dihanje...) ali stikov z obolelo osebo. V kolikor se ne boste držali navodil, bomo pregled/storitev zavrnili in vas prenaročili.


Maribor, 12. 1. 2021

02 321 24 62

Od pon. do pet.
9:00 - 12:00

ivf.mb@ukc-mb.si


SL HR RU
Pisava: Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Velikost: Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%
Barvna shema: Privzeto črno na belem belo na črnem črna na bež modro na belem črno na zelenem črno na rumenem modro na rumenem rumeno na modrem turkizno na črnem črno na vijoličnem