Natisni | A+ Aa BARVNA SHEMA
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja.
MENI VSEBINA

Inštitut za fizikalno in rehabilitacijsko medicino

Oddelek za medicinsko rehabilitacijo

V mariborski bolnišnici je bil leta 1960 ustanovljen zavod za medicinsko rehabilitacijo.Medicinska rehabilitacija je doživela razmah po ustanovitvi oddelka leta 1985, ko se je oddelek preselil v medicinsko-funkcionalni trakt kirurške stolpnice.

Na oddelku opravljajo vse sodobne oblike fizikalne in rehabilitacijske medicine s poudarkom na terciarni obravnavi bolnišničnih bolnikov, ambulantne bolnike pa v večini primerov po pregledu pri zdravniku fiziatru napotijo v druge tovrstne centre v mestu na fizioterapijo. Imajo specialistične ambulante za revmatologijo, akupunkturo, manualno medicino, v diagnostiki pa ambulante za ultrazvočno diagnostiko in diagnostiko EMNG. Posebno skrb namenjajo nevrorehabilitaciji, travmatološki rehabilitaciji, fizioterapiji na področju ginekologije, porodništva in pediatrije. V okviru oddelka, ki se poteguje za naziv inštitut, deluje tudi dobro organizirana delovna terapija. Uveljavljajo tudi kabinetni način dela, ki se je izkazal za izredno učinkovitega in pomeni kakovostno spremembo. Na leto opravijo skoraj 170.000 storitev za bolnišnične bolnike in blizu 200.000 storitev za ambulantne bolnike. V okviru širše zastavljene raziskovalne dejavnosti sodelujejo z Univerzo v Mariboru in izvajajo tudi pedagoško dejavnost za študente visoke zdravstvene šole.

Telefonska centrala 02/321 1000 Urgentni center 02/321 1534 Internistična nujna pomoč 02/321 2243

Image
Text

Predstojnik oddelka:

prim. dr. Breda Jesenšek Papež, dr. med.

Tel: 02 / 321-15-52

Text

Glavna fizioterapevtka inštituta:

Ksenija Kmetič, mag. posl. in ekon. ved, dipl. fiziot.

 

 

Text

Tajnica inštituta
Marija Kobalej
tel.: 02/321-16-82

© UKC Maribor 2015

Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%