Natisni | A+ Aa BARVNA SHEMA
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja
MENI VSEBINA

Predstavitev centra

 

Center za transfuzijsko medicino (CTM) deluje znotraj organizacijske enote Skupnih medicinskih služb. Dejavnost centra je razdeljena v proces preskrbe s krvjo, laboratorijsko dejavnost in klinično ambulantno dejavnost.

V procesih Preskrbe s krvjo kri zbiramo v CTM in na terenskih akcijah, ki jih organiziramo v sodelovanju z Rdečim križem (RK). CTM je v procesu reorganizacije transfuzijske službe že leta 2003 postal regionalni center za severovzhodno Slovenijo.

S 1.1.2009 je k CTM priključen transfuzijski oddelek SB Ptuj in s 1.10.2009 transfuzijski oddelek SB Murska Sobota. Oba delujeta kot Enote za transfuzijsko dejavnost (ETD) znotraj CTM UKC MB. Kri zbrano v CTM MB, ETD Ptuj in ETD MS testiramo in predelujemo v krvne komponente. S kakovostnimi krvnimi komponentami oskrbujemo oddelke UKC Maribor, SB Ptuj in SB Murska Sobota.

Od  leta 2005 testiramo tudi vzorce krvi krvodajalcev na virusne označevalce za Transfuzijski center SB Celje. Zanje opravljamo tudi kontrolo kakovosti krvnih komponent.

V okviru laboratorijske dejavnosti sodelujemo pri diagnostiki na sekundarnem in terciarnem nivoju hospitaliziranih in ambulantnih bolnikov ter nosečnic.

V okviru klinične in ambulantne dejavnosti opravljamo terapevtsko in ambulantno obravnavo za hospitalizirane in ambulantne bolnike.  

V okviru sistema vodenja kakovosti izvajamo aktivnosti za vzpostavitev, ohranitev in nadzor sistema vodenja kakovosti na vseh področjih delovanja CTM.

 

Telefonska centrala 02/321 1000 Urgentni center 02/321 1534 Internistična nujna pomoč 02/321 2243

Image
Text

Predstojnica centra:

Lidija Lokar, dr. med.


Text

Strokovni vodja zdravstvene nege centra:

Janja Jemenšek, dipl. m. s.

Tel.: 02 / 321-29-71

© UKC Maribor 2015

Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%