Natisni | A+ Aa BARVNA SHEMA
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja.
MENI VSEBINA

Oddelek za nevrokirurgijo

Začetki nevrokirurške dejavnosti segajo v leto 1972, ko je začel novo stroko razvijati Matej Lipovšek, dr. med., saj je odkritje računalniške tomografije in pozneje magnetne resonance omogočilo sorazmerno varno kirurško poseganje v bolezenska žarišča v možganih.

Sodobna nevrokirurgija se razvija v smeri minimalnih invazivnih posegov, nova računalniško vodena kirurška laserska oprema pa vodi nevrokirurgovo poseganje skozi zdravo tkivo do žarišča bolezni. Na oddelku zahtevajo pretežni del medicinske oskrbe bolezni hrbtenice, krvavitve v možganih, tumorji in poškodbe.

Oddelek ima 25 postelj, na leto zdravijo več kot 860 bolnikov, ki ostajajo na oddelku v povprečju 10,8 dneva. Pri bolnikih, ki se zdravijo na nevrokirurgiji bodisi zaradi krvavitev v možganih bodisi zaradi tumorjev in poškodb, že vrsto let uspešno izvajajo zgodnjo nevrorehabilitacijo.

Telefonska centrala - informacije 02/321 1000 Nujna medicinska pomoč 112

Text

Predstojnik oddelka:

doc. dr. Janez Ravnik, dr. med.

Tel: 02 / 321-14-97

Image
Text

Strokovna vodja zdravstvene nege oddelka:

Zdenka Pevec Leskovar, dipl. m. s.

Text


Tajnica oddelka

Marija Mali

Tel.: 02 / 321-14-57

© UKC Maribor 2015

Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%